Turisti nastavljaju odmor, posezona bolja nego lani

Turistička posezona na Makarskoj rivijeri nastavlja se kvalitetnom popunjenošću hotela i dijelom privatnog smještaja. U ljetovalištima od Brela do općine Gradac, prema podacima turističkih ureda s Primorja i županijske Turističke zajednice, odmor provodi 13.898 gostiju, ili 23 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Stranaca među kojima su najbrojniji Nijemci, Britanci, Norvežani, Francuzi, Česi i Slovaci je 13.135, a ostali su gosti iz naše zemlje kojih je gotovo 54 posto više nego lani.

Hoteli na Makarskom primorju, ugošćuju 8320 gostiju, što je 4 posto više nego u isto vrijeme lanjskog rujna, u kampovima ljetovanje nastavlja 510 turista, a ostali borave u sobama i apartmanima privatnih kućevlasnika, gdje se također bilježi bolja popunjenost nego prošle godine.

Po broju gostiju vodi Makarska, s više od 2,5 tisuće turista, a toliko ih se odmara i u Baškoj Vodi, u Podgori je oko 2 tisuće gostiju, a zatim slijede Tučepi, Brela, Gradac, Živogošće i Drvenik.

Dvodnevna promjena vremena nije smanjila broj gostiju u makarskim hotelima, kazao je Joško Lelas, direktor Hotela Makarska, dodajući kako su hotelske plaže i bazeni i dalje puni, jer u tri makarska hotela odmor provodi 1370 gostiju.

Breljanski hotelijeri, koji planiraju ostvariti 234.000 noćenja imaju također kvalitetnu posezonsku popunjenost hotela, doznaje se od Žarka Kristića, direktora prodaje, koji najavljuje dobro poslovanje u listopadu.

Hotelijeri Tučepa imaju također vrlu dobru popunjenost hotela, sve do kraja rujna, a stanje bukinga za listopad je znatno bolje nego prošle godine, kazao je Ivo Visković, direktor prodaje u Tučepima, najavljujući kako će rujan imati za oko 9 posto kvalitetniji učinak nego prošle godine, a očekuje sa de će broj noćenja u listopadu biti za oko 10 posto veći nego lani.

Na Makarskoj rivijeri boravilo je do kraja kolovoza 536.620 gostiju, koji su ostvarili 3.654.129 turističkih noćenja, pa je u prvih osam mjeseci gostiju bilo 5 posto više nego lani, a 5 posto iznosi i povećanje broj noćenja ostvarenih na području od Brela do općine Gradac.

Strani turisti u prvih osam ovogodišnjih mjeseci bilježe 6 posto više dolazaka, a toliko iznosi i povećanje broje noćenja, dok su kod gostiju iz naše zemlje registrirani dolasci smanjeni za 6 posto u odnosu na lani. (Vedran Ribarević)



Pisane vijesti