Posezona s više od 26.000 gostiju

Prvi rujanski vikend na Makarskom primorju u znaku je rujanske smjene gostiju s očekivano brojnijim odlaskom od dolaska turista.

Prema informacijama hotelijera koji ugošćuju više od 12.000 gostiju i posezonsko poslovanje nastavljaju s cijenama nižim od 10 do 15 posto u odnosu na špicu ljeta te s uglavnom popunjenim smještajnim kapacitetima, kao i informacijama iz turističkih ureda, ljetovanje na Makarskom primorju nastavlja više od 26.000 gostiju većim dijelom stranih.

Makarska, prema riječima direktora Turističkog ureda Davora Glavine, zaključila je osmomjesečno poslovanje sa 107.095 turističkih dolazaka i 727.684 ostvarenih noćenja. U odnosu na prošlu godinu dolazaka gostiju bilo je 13 posto više, a ostvarenih je noćenja 11 posto više nego u prvih osam prošlogodišnjih mjeseci, dodao je Glavina.

O dobrom osmomjesečnom učinku novinare je izvijestio i direktor Turističkog ureda u Baškoj Vodi Ante Jurišić. U toj je općini do konca kolovoza boravilo 112.224 gostiju koji su ostvarili 717.856 pa u odnosu na prošlu godinu gostiju je 4 posto više nego lani, a broj noćenja veći je za 3 posto nago do konca kolovoza prošle godine. Zanimljivo je dodati, kazao je Jurišić, kako hotelijeri i privatni smještaj bilježe povećanje broja noćenja od 7 posto u odnosu na prošlu godinu dok kampovi bilježe minus od 8 posto u odnosu na lanjski učinakl ui broju noćenja.

U hotelima ,,Makarska,, koji također nastavljaju posezonsko poslovanja s uglavnom popunjenim smještajnim kapacitetima, kazao je jutros novinarima direktor Joško Lelas, također su zadovoljni osmomjesečnim učinkom. U tri hotelske kuće Hotela ,,Makarska,, ostvareno je 157.376 turističkih noćenja što je ravno planu hotelijera. Posebice kvalitetno poslovanje imao je hotel ,,Meteor,, u kojemu je do konca kolovoza realizirano 67.446 noćenja, dodao je Lelas te najavio vrlo kvalitetno poslovanje hotela u nastavku posezone.



Pisane vijesti