Ministar Bajs: Autohtona hrvatska kuhinja privlači goste

U prvih sedam mjeseci ove godine Hrvatsku je posjetilo nešto manje od pola milijuna turista više nego lani, a od tih pola milijuna čak 300 tisuća u predsezoni, kada su nam najpotrebniji, izjavio je hrvatski ministar turizma Damir Bajs tijekom današnjeg posjeta Varaždinu. To znači da smo uspjeli, kako je istaknuo, ostvariti dva cilja koja smo zacrtali - zadržati tržišni udio u Europi i vratiti domaćega gosta. Ministar turizma je Varaždin posjetio dan uoči početka festivala Špancirfesta kojeg će, očekuje se, u deset dana trajanja posjetiti oko 150 tisuća posjetitelja. Nakon što se u Gradskoj vijećnici sastao s gradskim čelnicima i turističkim djelatnicima, ministar Bajs je u Kranjčevićevoj ulici otvorio novi ugostiteljski objekt «Verglec», poduzeća Gastrocom. Restoran je, među prvima u Hrvatskoj, prije dva tjedna podnio zahtjev za dobivanje oznake posebnog standarda „Hrvatska autohtona kuhinja“ u okviru projekta što ga je Ministarstvo turizma pokrenulo s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskim kuharskim savezom.

U prvih sedam mjeseci ove godine Hrvatsku je posjetilo nešto manje od pola milijuna turista više nego lani, a od tih pola milijuna čak 300 tisuća u predsezoni, kada su nam najpotrebniji, izjavio je hrvatski ministar turizma Damir Bajs tijekom današnjeg posjeta Varaždinu. To znači da smo uspjeli, kako je istaknuo, ostvariti dva cilja koja smo zacrtali - zadržati tržišni udio u Europi i vratiti domaćega gosta.

Očekivali smo dobru sezonu, predsezona je bila vrlo dobra, srpanj je pokazao dobar nastavak trenda, a dobre vijesti očekujemo i u kolovozu, rekao je Bajs dodavši kako turistička sezona nakon Velike Gospe nije zamrla pa se očekuje i dobra posezona.

Ministar turizma je Varaždin posjetio dan uoči početka festivala Špancirfesta kojeg će, očekuje se, u deset dana trajanja posjetiti oko 150 tisuća posjetitelja. Nakon što se u Gradskoj vijećnici sastao s gradskim čelnicima i turističkim djelatnicima, ministar Bajs je u Kranjčevićevoj ulici otvorio novi ugostiteljski objekt «Verglec», poduzeća Gastrocom.

Restoran je, među prvima u Hrvatskoj, prije dva tjedna podnio zahtjev za dobivanje oznake posebnog standarda „Hrvatska autohtona kuhinja“ u okviru projekta što ga je Ministarstvo turizma pokrenulo s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskim kuharskim savezom. Oznaka se dodjeljuje ugostiteljskim objektima koji u ponudi imaju više od 70 posto jela s popisa hrvatskih tradicionalnih jela. Cilj projekta je unaprijediti ponudu autohtonih jela kao jednog od aduta hrvatskoga turizma. (Hina)



Pisane vijesti