Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima

U organizaciji strukovne udruge Klub članova "Selo", Hrvatskog farmera d.d. i Osječko-baranjske županije u Kneževim vinogradima od danas do nedjelje 19. veljače 2006. godine održava se seminar o temi turizma na seljačkim gospodarstvima.

Seminar financira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka koje je, uz Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, jedan od njegovih pokrovitelja.

Na skupu će sudjelovati šezdesetak sudionika - članovi turističkih seljačkih gospodarstava iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te predstavnici županija, turističkih zajednica, savjetodavne službe, komora, udruga i ostalih institucija koje se bave seoskim turizmom.

Župan Osječko-baranjske županije Krešimir Bubalo otvorit će seminar, a u ime Kluba članova "Selo" sudionike će pozdraviti predsjednik nadzornog odbora Stjepan Cukor, dok će mr.sc. Dijana Katica pozdraviti u ime Hrvatskog farmera koji je jedan od suorganizatora.

U ime pokrovitelja nazočnima će se obratiti predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva koji će i sudjelovati u kasnijim izlaganjima. Po završetku seminara sudionici će obići ogledno turističko seljačko gospodarstvo i dobiti priznanja za sudjelovanje na seminaru.

U Osječko-baranjskoj županiji registrirana su dvadeset i dva turistička seljačka domaćinstva, ali postoji velik interes za daljnji razvoj ovog oblika turizma koji je važan i za proizvodnju i plasman autohtonih, tradicijskih, domaćih i ekoloških proizvoda (prehrambenih i neprehrambenih) odnosno za cjelokupan razvoj županija i širih regija o čemu svjedoče brojni projekti ruralnog odnosno regionalnog razvitka koji se odvijaju upravo na području Slavonije i Baranje.

Klub članova "Selo" strukovna je udruga koja ukuplja turistička seljačka gospodarstva, proizvođače autohtonih i tradicijskih proizvoda te sve one koji se bave ruralnim turizmom. Hrvatski farmer d.d. djeluje već petnaestak godina i bavi se razvojom i marketingom u ruralnim prostorima te regionalnim razvitkom.

Program seminara "Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima"



Pisane vijesti