Otvorena izložba ”Village de la Croatie” u Parizu

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Parizu i Hrvatske gospodarske komore (HGK), u ponedjeljak 30. svibnja 2011. godine, svečanim otvorenjem započeo je projekt predstavljanja Hrvatske “Village de la Croatie” u Parizu.

Grad Pariz je, za ovu ambicioznu prezentaciju, dodijelio centralni trg Place du Palais Royal, koji je okružen prestižnim institucijama kao što su muzej Le Louvre, Le Conseil d’Etat (Državno Vijeće) te kazalište Comédie Française.

Manifestacija «Village de la Croatie» održava se od 30. svibnja do 9. lipnja 2011. godine kroz tri cjeline - hrvatski kvalitetni proizvodi i inovatori koji će biti predstavljeni putem multimedijalne izložbe Be CROative, hrvatski turistički proizvod koji će predstavljati HTZ te Hrvatska kao zemlja prirode, tradicije i kreativnosti putem interaktivne izložbe koja prvi put predstavlja Hrvatsku putem njenih najvažnijih komparativnih prednosti.

Na prostoru tri velika šatora, Parižanima će turističku ponudu predstaviti Turističke zajednice Istarske, Zadarske, Šibenske, Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke, Ličko-senjske županije i središnje Hrvatske uz avio-prijevoznika Croatiu Airlines.

Izložbu su otvorili Mirko Galić, veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj, Branko Grgić, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Niko Bulić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, Trpimir Župić, direktor Centra za kvalitetu pri HGK i direktor izložbe “Be Croative” i Marina Tomas-Billet, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Otvaranju je nazočio i Patrick Ollier,francuski ministar odnosa s parlamentom, gradonačelnik grada Rueil-Malmaison u blizini Pariza, nedavno “bratimljenog” s Dubrovnikom.

Francuska, sa svojih 60 milijuna stanovnika je, podsjećamo, jedno od deset najvećih emitivnih tržišta Hrvatske s kojega je, prema podacima sustava turističkih zajednica, u prva četiri mjeseca ove godine ostvaren porast broja dolazaka od 15 i noćenja od 22 posto.



Pisane vijesti