Hrvatski dan u Parizu

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić sutra će u Parizu sudjelovati na manifestaciji ''Hrvatski dan u Parizu'' u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Ovaj važan događaj okupit će brojne turističke djelatnike na radionici koja započinje u 14 sati. Na radionici je prijavljeno čak 50 turističkih tvrtki iz Hrvatske te stotinjak francuskih profesionalaca koji su iskazali veliko zanimanje za otkrivanje novih mogućnosti hrvatske turističke ponude.

Nakon radnog dijela uslijedit će konferencija za novinare za francuske medije i partnere. Konferenciju na temu «Perspektive razvoja hrvatskog turizma na francuskom tržištu» predvodit će državni tajnik Mičić i Marina Tomas-Billet, direktorica Predstavništva HTZ-a u Parizu.

Ovogodišnja će manifestacija dati naglasak na hrvatske klastere (regije), partneri iz Hrvatske bit će okupljeni po regijama, a svečana večera organizirana je na temu «Mirisi i okusi Hrvatske». Degustaciju vina prezentirat će hrvatski sommelieri koji će ispričati hrvatsku enološku priču pri tome ne zaboravljajući regionalne gastronomske specijalitete.

U trenutku kada Hrvatska kao destinacija ulazi u fazu konsolidacije na francuskom tržištu neophodno je otvarati nove mogućnosti ponude s posebnom valorizacijom regija. Cilj je prikazati izuzetno bogatstvo i raznolikost hrvatske turističke ponude sa sadržajima koji su karakteristični za pojedinu regiju, izvijestila je Marina Tomas-Billet.

Hrvatski dan bit će zaključen svečanom večerom za 200 uzvanika, na kojoj će nazočiti francuski turoperatori, novinari, uvaženi gosti iz javnog i društvenog života Francuske. Uzvanici će tijekom večeri uživati u gastronomskim delicijama koje će za ovu priliku pripremati hrvatski kuhari i slastičari, a za dobar ugođaj pobrinut će se «Trio gitara» iz Dubrovnika.



Pisane vijesti