Ministar Damir Bajs u posjetu Karlovačkoj županiji

Glavni cilj Ministarstva turizma je uspjeh turističke sezone. Prošlogodišnji rezultati turističkih dolazaka i noćenja bili su bolji od onih ostvarenih 2009. godine, a s tim ciljem ušli smo i u 2011. godinu, te uz niz aktivnosti koje provodimo, vjerujemo da će sezona biti dobra. Na vrijeme smo donijeli Akcijski plan za turizam 2011. godinu, ali i napravili bitan iskorak u poticanju turizma na kontinentu. Nismo zaboravili na daljnje jačanje turistički slabije razvijenih područja Hrvatske, u koja spada i Karlovačka županija, za što smo kroz razne programe potpora i kreditiranja izdvojili oko 20 milijuna kuna – rekao je ministar turizma Damir Bajs na svečanoj skupštini održanoj povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije. Uz ministra turizma, skupštini je nazočio izaslanikpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, koji je u ime Vlade Republike Hrvatske pozdravio sve prisutne te čestitao Dan Karlovačke županije.

Glavni cilj Ministarstva turizma je uspjeh turističke sezone. Prošlogodišnji rezultati turističkih dolazaka i noćenja bili su bolji od onih ostvarenih 2009. godine, a s tim ciljem ušli smo i u 2011. godinu, te uz niz aktivnosti koje provodimo, vjerujemo da će sezona biti dobra. Na vrijeme smo donijeli Akcijski plan za turizam 2011. godinu, ali i napravili bitan iskorak u poticanju turizma na kontinentu. Nismo zaboravili na daljnje jačanje turistički slabije razvijenih područja Hrvatske, u koja spada i Karlovačka županija, za što smo kroz razne programe potpora i kreditiranja izdvojili oko 20 milijuna kuna – rekao je ministar turizma Damir Bajs na svečanoj skupštini održanoj povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije.

Uz ministra turizma, skupštini je nazočio izaslanikpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, koji je u ime Vlade Republike Hrvatske pozdravio sve prisutne te čestitao Dan Karlovačke županije.

Predsjednik skupštine Karlovačke županije Josip Zagorski zahvalio je svima koji svojim radom doprinose razvoju županije, te na početku svečane sjednice pozvao na odavanje počasti svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata i stradalima u Japanu.

Na sjednici su dodijeljena i županijska godišnja priznanja za javni doprinos i životno djelo u 2010. godini; za izniman doprinos NJ.E. japanskom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj Yoshiu Tamuri, za dobrotvorni rad Boženi Regvart Muić, za poboljšanje kvalitete zdravstvene skrbi dr. Nedjeljku Strikiću, firmi HS produkt, kampu Slapić, te posmrtno za životno djelo sportskom djelatniku i novinaru Zdravku Švegaru.

Uz spomenute, na skupštini su sudjelovali i državni tajnik za turizam Željko Lenart, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović, saborski zastupnici Ivan Bogović, Biserka Vranić i Branko Vukelić, počasni građanin Karlovca Mate Granić, zastupnica u slovenskom parlamentu u općini Metlika Renata Brunskola te ostali državni dužnosnici.

Nakon svečane sjednice, ministar Damir Bajs je, uz predstavnike lokalne vlasti, obišao i obiteljska gospodarstva na području Ozlja, pa je tako posjetio OPG Krnić koje proizvodi med, obitelj Vrbanek koja se bavi vinarstvom, cvjećarsku proizvodnju Dolinar u Ribniku te seosko imanje 'Srce prirode' u vlasništvu obitelji Srakovčić.

Prošlu godinu, Karlovačka je županija završila s rastom turističkog prometa, pa je ukupan broj dolazaka turista bio 1,5 posto veći, dok su noćenja porasla za 4,7 posto. Najviše turista bilo je iz Njemačke, Italije i Francuske, a najpopularniji smještajni objekti već su nekoliko godina kampovi, u kojima odsjeda gotovo polovica ukupnog broja turista.



Pisane vijesti