Turistička burza New Travel Europe Mart u Dubrovniku

U razdoblju od 13. do 15. travnja 2011. godine u Dubrovniku se održava turistička burza New Travel Europe Mart. Burza će na poslovnim radionicama okupiti sedamdesetak inozemnih partnera i oko šezdesetak izlagača koji će tijekom dva dana rada održati ukupno 561 sastanak, svaki u trajanju od dvadeset minuta.

Izlagači, tvrtke iz Hrvatske, Albanije, Češke, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Litve susrest će se s potencijalnim kupcima turističkih usluga, a potencijalni kupci, turoperatori, „decision makeri“ zakazali su unaprijed dogovorene sastanke s tvrtkama iz navedenih zemalja.

Organizator burze, tvrtka "William H.Coleman Inc." uspješno nastupa diljem svijeta već četrdeset godina. New Europe Travel Mart (NETM) u Dubrovniku okupit će agencije i turoperatore sa svjetskog tržišta s ciljem upoznavanja turističkih proizvoda u Hrvatskoj i zemljama regije.

Na NETM je prijavljena 51 strana tvrtka sa 64 predstavnika, a svoju će ponudu predstaviti 43 tvrtke većinom iz Hrvatske s ukupno 66 predstavnika. Za vrijeme održavanja NETM sudionicima je omogućen „E-Alert“ na prijenosno računalo i "smart phone" s posebnim informacijama i obavijestima koje se odnose na organizaciju i radni dio programa.

Prijava za prijem E-Alerta moguća je besplatno na stranicama New Europe Travel Mart (NETM).

Osim poslovnog dijela turističke burze sudionicima je ponuđen niz programa za upoznavanje s povijesnim zanimljivostima Dubrovnika, a lokalne agencije ponudile su i svoje pakete za boravak nakon burze u Dubrovniku, sve u cilju što boljeg upoznavanja odredišta. Organizaciju ove turističke burze poduprla je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ Grada Dubrovnika

Također, u suradnji Glavnog ureda HTZ-a, TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika od 13. do 17. travnja u Dubrovniku će boraviti grupa od deset novinara najvažnijih medijskih kuća iz Srbije.

Projekt organizacije studijskog posjeta novinara realizira se u suradnji sa zrakoplovnom kompanijom JAT, Zračnom lukom Dubrovnik, hotelom Radisson Blu iz Orašca, putničkim agencijama i ugostiteljima iz Dubrovnika, te organizatorima manifestacije Libertas film festival i turističke burze New Europe Travel Mart.

Studijsko putovanje se organizira prigodom uvođenja izravnog leta na liniji Beograd-Dubrovnik koji kreće od sredine lipnja ove godine i trajat će do kraja rujna, četiri puta tjedno. Ponovno zračno povezivanje ova dva grada događa se točno 19 godina nakon prekida svih redovnih zračnih linija između Srbije i Hrvatske.



Najave