CroTOUR - IV. Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. ožujka

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na Zagrebačkom velesajmu, od 23. do 26. ožujka održat će se IV. Međunarodni sajam turizma CroTour, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, kao i još tri specijalizirana proljetna sajma. Osim sajma  CroTour, to su InGa (sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija), Vinovita (sajam vina i opreme za vinarstvo) i Hotel&Gastroteh (sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa). Na ova četiri proljetna sajma sudjeluje 525 izlagača i sudionika iz 28 zemalja, rekla je  Mirela Bartolec, direktorica ZV-a, dodavši kako je ove godine program sajmova i broj izlagača nešto bogatiji nego lani.

Svečano otvorenje sajmova je u srijedu, 23. ožujka, a očekuje se da će ih otvoriti Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske.

Međunarodni sajam CroTour na jednom će mjestu okupiti turističku ponudu i potražnju, turističke agencije, touroperatore, vlasnike hotela, restorana, kampova i drugih turističkih sadržaja, naglašavaju organizatori. Na 4. međunarodnom sajmu turizma-CroTour predstavit će se više od 140 izlagača, uz grad partner, novost uvedenu s ciljem promoviranja pojedinog grada, a to će ove godine biti Zagreb, koji će se na sajmu pojačano predstaviti, istaknula je Amelia Tomašević, direktorica zagrebačke Turističke zajednice. U ciljevima ovogodišnjeg sajma naglašena je jedinstvena prigoda promocije i usmjeravanja turističke ponude ciljnim tržištima, mogućnost sveobuhvatne prezentacije vlastite turističke ponude, ali i ostvarivanje izravnih kontakata i pregovaranja s postojećim i potencijalnim poslovnim partnerima i kupcima.

U sklopu CroToura održat će se brojni stručni skupovi, među kojima Hrvatski turistički forum, u organizaciji Ministarstva turizma, a sjednice i radne sastanke održat će i nekoliko strukovnih udruga. Portal vikendplaner.info promovirat će projekt „Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani“ koji će na temelju provedenog ostraživanja pokazati što građani predkažu  i smatraju najboljim u turističkoj ponudi. Također, TZ grada Zagreba predstavit će program „Zagreb-kakvog ne poznajete“, te projekt „Kultura turizma“ s ciljem promicanja sustavne edukacije o značenju i važnosti turizma za ukupni gospodarski razvoj grada. Tijekom sajma bit će održane brojne radionice B2B - susret touroperatora i turističkih tvrtki "Last Minute Booking" za 2011. i ugovaranje za 2012. godinu, kao i upoznavanje s potrebama i željama kupaca turističkih aranžmana i konkurencijom.

Udruga studenata turizma Zagrebačke škole za menadžment organizira Sajam sezonskih poslova (Cro Summer Job) tijekom trajanja CroToura, s idejom povezivanja zainteresiranih za pronalazak sezonskog ili honorarnog posla i onih kojima je sezonska radna snaga prijeko potrebna. Na sajmu će se mladi ljudi moći susresti s poslodavcima, pronaći segmente poslova koje žele raditi te svoja vrijedna teorijska znanja potom primijeniti u praksi. Studenti će predstaviti, u suradnji s TZ grada Zagreba, novu ponudu pod nazivom „Zagreb za mlade“ kojom će približiti neistražene lokacije, originalna i tradicionalna mjesta okupljanja i druga zanimljiva gradska odredišta.

Stručna revija Ugostiteljstvo i turizam, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira Konferenciju industrije zdravstvenog turizma, koja će se održati na CroTouru 24. i 25. ožujka. Dvodnevnu konferenciju s iznimno zanimljivim temama i pripadajuću radionicu prati i tematska izložba industrije zdravstvenog turizma.

Treći međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija-InGa uz nove trendove promovirat će hrvatsku kulinarsku baštinu, zdravu hranu i piće, a pratit će ga i natjecanje najboljih kuhara Hrvatske u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Na 16. sajmu vina i opreme za vinarstvo-Vinoviti vinari Hrvatske i regije ponudit će kušaonice vina te na poslovnom klubu razgovarati o potrebi brendiranja vinske Hrvatske. Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa-Hotel&Gastroteh namijenjen je proizvođačima i distributerima hotelske i ugostiteljske opreme i hotelijerima, ugostiteljima te investitorima u turistički sektor.

Prošle godine, na sajmu CroTour sudjelovao je 131 izlagač iz 11 zemalja na 3000 m2 izložbenog prostora, a bilo je 30.000 posjetitelja.



Pisane vijesti