Otvoren Eko Etno Hrvatska Europa Tour

 





Sajamska manifestacija Eko Etno Europa Tour danas je svečano otvorena u Zadru, a do 17. listopada na toj će manifestaciji 350 izlagača ponuditi tradicionalne proizvode hrvatskih ruralnih krajeva te njihovu turističku ponudu.



U okviru te sajamske manifestacije, koju organizira Hrvatski farmer, održavaju se 8. sajam Eko Etno Hrvatska, 2. sajam Eko Etno Europa i 2. sajam Eko Etno Tour.



"Cilj manifestacije je promovirati sve ono što se događa na selu kroz tradicijske proizvode i usluge. Selo je veliki prostor i veliki potencijal u Hrvatskoj, a to može biti iskorišteno na bolji način nego što je do sada", kazao je otvarajući sajam zadarski župan Stipe Zrilić.

 

Sajam Eko Etno Hrvatska prvi je održan 2003. godine i, kako je istaknuto, najveći je i najposjećeniji sajam ruralnih proizvoda i usluga u Hrvatskoj.

 

Tijekom održavanja sajma u Zadru bit će održano i niz stručno-znanstvenih događanja, predstavljanja, edukativnih i promidžbenih aktivnosti vezanih za hrvatski i europski ruralni prostor, primjerice okrugli stolovi o IPARD-u, o razvoju integrirane poljoprivrede, itd. (Hina)


Pisane vijesti