Prvi put dodijeljene nagrade "CBTour-Inovacije u poslovnom turizmu"


Općina Nijemci kod Vinkovaca za svoj je projekt "Idemo u Srijem" dobila posebnu nagradu "CBTour-Inovacije u poslovnom turizmu" za istaknuti nacionalni doprinos zaštiti vodnih potencijala i biološke raznolikosti u turizmu u ovoj godini, a po prvi put te su nagrade dodijeljene večeras u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) na skupu povodom današnjeg Svjetskog dana turizma čija je tema "Turizam i bioraznolikost". Skup su organizirali Društvo inovatora Sigma i više partnerskih institucija, a nagrade su dodijeljene temeljem javnog natječaja i stručnog odabira pristiglih radova.



Dobitnici godišnje nagrade "CBTour-Inovacije u poslovnom turizmu" odabrani su na temeljem ocjena posebnog Povjerenstava, a koje su činili predstavnici Društva Sigma, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), HGK te drugih institucija koje su bile i partneri organizatori večerašnjeg skupa.



Te su nagrade ove godine dodijeljene po prvi put, a osim posebne nagrade općini Nijemci, dobili su ih još i zagrebački Hotel Palace u kategoriji najbolji ukupni program poslovnog turizma (reorganizacija i repozicioniranje hotela na međunarodnom tržištu), te Turistička zajednica Malog Lošinja za odgovorni poslovni turizam i projekt Lošinj - otok vitalnosti.



U kategoriji 'najbolja usluga poslovnog turizma' nagrada je pripala karlovačkom malom obiteljskom hotelu Korana Srakovčić, dok je najboljim proizvodom poslovnog turizma proglašen projekt tvrtke Priroda liječi - linija Nikel autentične hrvatske kozmetike.



Nagradu za najbolju tehnologiju poslovnog turizma dobili su Muzeji hrvatskog Zagorja-Muzej krapinskih neandertalaca, dok su najbolji menadžeri poslovnog turizma Ivan Pukšar i Morana Bolfek iz zagrebačkog Kompasa.



Nagradom želimo dati poticaj turističkim subjektima koji nude ili žele ponuditi drugačiji turistički sadržaj, uslugu ili proizvod i na taj način oplemeniti turističku ponudu u cjelini, istaknuo je na svečanosti dodjele nagrade predsjednik Društva inovatora Sigma Tomislav Marjanović. Direktor glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić nada se kako će nagrada biti razlog novih ideja, inovacija i pojedinačnih inicijativa u hrvatskom turizmu. (Hina)



Pisane vijesti