Predstavljen program Gastronomsko-filmskog festivala


U Dubrovniku je danas na konferenciji za novinare predstavljen program gastronomsko-filmskog festivala Kinookus koji će se održati u Stonu od 16. do 19. rujna.

Festival ima četiri sekcije - Okušavanje, Kinofokus, Kinopokus i Kinolokus. Prva pod nazivom Okušavanje jest natjecanje igranih i dokumentarnih filmova koji se bave temama prehrane, zaštite okoliša i očuvanja lokalnih običaja i tradicijskih zanata. Najbolji će dugometražni film biti nagrađen Velikom kamenicom, a najbolji kratkometražni Malom kamenicom.

Sekcija pod nazivom Kinofokus obuhvatit će predavanja o talijanskom "slow food pokretu", njegovoj filozofiji i misiji, a cilj Kinopokusa je među mladima podignuti svijest o zdravoj prehrani i odgovorno ponašanje prema okolišu.

Četvrta sekcija Kinolokus odnosi se na tržnicu s lokalnim tradicijskim i ekološkim proizvodima i rađena je u suradnji s dubrovačkom udrugom "Deša".

Na festivalu će biti prikazano po devet kratkometražnih i dugometražnih filmova.

Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su načelnik stonske općine Vedran Antunica, koordinator festivala Kinookus Ivo Kara-Pešić i pročelnik županijskog upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo Mato Kristić. (Hina)

Pisane vijesti