Ministar Glavina održao sastanak s predstavnicima turističkog sektora Osječko-baranjske županije

Ministar Tonči Glavina danas je u Osijeku održao sastanak s turističkim sektorom Osječko-baranjske županije na temu unaprjeđenja dosadašnje suradnje te pripremu aktualnih i budućih aktivnosti u sklopu provedbe reforme upravljanja razvojem turizma. Na sastanku je uz ministra Glavinu bio i obnašatelj dužnosti župana gospodin Mato Lukić.

„Osijek i Osječko-baranjska županija iznimno su važni u razvoju kontinentalnog i cjelogodišnjeg turizma. Vlada je stavila veliki naglasak na razvoj kontinenta kroz sva svoja ulaganja te je čak 75% ukupne alokacije sredstava iz NPOO-a namijenjeno turističkim investicijama u kontinentalnoj Hrvatskoj, i to za javnu infrastrukturu, ali i za privatne poduzetnike. Tu govorimo o ukupno 52 projekta, koji su sufinancirani sa 270 milijuna eura“, rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina te naglasio kako Vlada Republike Hrvatske kontinuirano vodi brigu o razvoju Osječko-baranjske županije kroz projekte u turizmu i sportu, za koje je u posljednjem četverogodišnjem razdoblju osigurano gotovo 10 milijuna eura.

Glavina je dodao kako sva ova ulaganja već sad donose rezultate, što potvrđuje i turistički promet općenito na kontinentu, koji je 4% bolji i u dolascima i noćenjima nego 2023. godine, dok Osječko-baranjska županija ostvaruje još bolje rezultate, jer ima 9% više dolazaka i 4% više noćenja nego u istom razdoblju 2023. godine.

„U nadolazećem razdoblju sa svim ovim ulaganjima, ali još dodatno i sa svim promjenama koje uvodimo, očekujemo još snažniji rast i još veću iskorištenost svih turističkih potencijala, koje ima kontinentalni dio Hrvatske, a posebno Osječko-baranjska županija“, naglasio je Glavina te dodao kako mu je posebno drago što će posjetiti i manifestaciju HeadOnEast koja dodatno podiže prepoznatljivost Slavonije i Baranje kao atraktivne turističke destinacije.

„Pozdravljam ovakav način funkcioniranja Ministarstva turizma i sporta, odnosno da se o predstojećoj reformi upravo ljude na terenu pita što misle, kakve ideje imaju, što se sve može popraviti. Osječko-baranjska županija ove godine bilježi povećanje broja dolazaka od 9 posto u odnosu na prošlu rekordnu godinu, što je posebno važno jer je turizam kod nas prisutan 365 dana. Svake godine bilježi se porast i spremni smo, naravno, na još više. Kao županija nastojimo kroz razne poticaje i potpore biti snažna podrška svim našim turističkim djelatnicima, što ćemo činiti i ubuduće, a poticat ćemo i usmjeravati i one koji razmišljaju ući u te vode“, rekao je obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Dodao je kako je, osim prirodnih ljepota koje je krase, Osječko-baranjska županije top destinacija hedonizma, i to od eno i gastro ponude do manifestacije HeadOnEast, koja je započela 2019. godine.

Na županijskom sastanku turističkog sektora Osječko-baranjske županije sudjelovali su predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a i predstavnici žurnih službi.

Pisane vijesti