Hrvatska gospodarska komora provodi procjenu ESG performansi poslovanja i u 2024.

Hrvatska gospodarska komora provodi procjenu ESG performansi poslovanja i u 2024. Ispunjavanje upitnika je omogućeno jednostavnim korištenjem web aplikacije. Podsjećamo, ESG rating je platforma za procjenu održivih praksi, odnosno uspješnosti poslovanja u području okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika.

ESG rating HGK usklađen je sa zahtjevima regulatora, financijskih institucija, najboljim održivim praksama i specifičnostima pojedinih industrija. 2023. ocjenjivanju temeljem ESG ratinga HGK je pristupilo više od 400 tvrtki, a svaka je uz svoj ESG rating i pojašnjenje, dobila i individualno izvješće s rezultatima i preporukama za unaprjeđenje.

Upitnik je prilagođen ispunjavanju kako velikim poduzećima, obveznicima izvještavanja o održivosti tako i malim i srednjim kojima je ESG rating alat jednostavnijem pristupu i opstanku u dobavljačkom lancu većih sustava.

Ispunjavanjem upitnika poduzeća stječu nekoliko ključnih benefita; uvid u izloženost okolišnim, društvenim i upravljačkim rizicima, povoljnije uvjete financiranja i lakši pristup kapitalu, praćenje napretka i prilagodbu poslovne strategije, analizu konkurencije te reputacijski benefit prema relevantnim dionicima.

Unaprijedite svoje poslovanje i procijenite gdje se nalazite na ljestvici održivosti uz ispunjavanje ESG rating upitnika.

Pisane vijesti