Održivost: nova online edukacija za ugostiteljski sektor

UN Turizam i platforma Booking.com-a pokrenuli su online edukacije za sve dionike ugostiteljskih djelatnosti koje su usmjerene na održivi turizam.

Četiri otvorena online tečaja bave se ključnim aspektima održivosti kako bi se potaknule promjene u obrascima proizvodnje i potrošnje. Iako su usmjereni na ugostiteljske tvrtke, tečajevi su također dostupni široj javnosti.

Fokus edukacija je na:
  • Energetskoj učinkovitosti i klimatskim akcijama s naglaskom da učinkovita uporaba energije i smanjenje stakleničkih plinova u ugostiteljstvu doprinose otpornosti same djelatnosti i smanjenju operativnih troškova.
  • Upravljanje hranom s naglaskom na usvajanje održivih praksi ključnih za minimiziranje otpada, podupiranje lokalnih gospodarstava i promicanje zdravijih i odgovornijih obrazaca potrošnje.
  • Učinkovitosti u korištenju vode s ciljem smanjenja potrošnje i povećanja efikasnost u upravljanju vodom.
  • Angažmanu zajednice kojim se promiče suradnja s lokalnim zajednicama i pružanje bogatih turističkih iskustava.
Svi tečajevi su dostupni na UN Turističkoj Online Akademiji besplatno, a postoji mogućnost dobivanja certifikata o završenom tečaju uz simboličnu naknadu.

Više o edukacijama, koje su pokrenute na Turističkoj Online Akademiji (TOA), zajedničkom projektu UN Turizma i IE Sveučilišta i same linkove možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti