Ministar Glavina održao sastanak s turističkim sektorom

​Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas je u Zagrebu održao sastanak s turističkim sektorom o pripremama za glavni dio turističke godine. Na sastanku su prisustvovali predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija i tvrtki povezanih s aktivnostima iz sektora turizma, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i članovi Turističkog vijeća, ali i predstavnici žurnih službi, Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasaca.

„Sa svim dionicima razgovarali smo o aktivnostima za nadolazeći glavni dio turističke godine, a svoje aktivnosti predstavile su i žurne službe, jer su nam one neizostavna karika u pogledu sigurnosti Hrvatske kao turističke destinacije. Nastavljamo graditi naš turizam u smjeru održivosti i cjelogodišnje ponude, što nam potvrđuju i rezultati turističkog prometa koji su 12% bolji u dosadašnjem dijelu godine u odnosu na dosad rekordnu 2023. godinu,“ rekao je ministar Glavina te dodao:

„Kada govorimo o formiranju cijena i dalje apeliramo na sve dionike turističkog sektora da budu maksimalno racionalni vodeći računa da cijena prati kvalitetu usluge. Vlada je u svim izazovnim trenucima stala uz hrvatski turizam te donijela niz mjera kojima je omogućila daljnje funkcioniranje cijelog gospodarstva, pa tako i turizma“, zaključio je Glavina.

Direktor HTZ-a Staničić predstavio je trenutačne aktivnosti te naglasio kako je stanje potražnje na turističkim tržištima jako dobro i za glavni dio turističke godine i predsezonu te istaknuo kako će HTZ aktivno promovirati Hrvatsku s partnerima na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj i Olimpijskim igrama u Parizu.

Pisane vijesti