Cavtat: Uručeni turistički plavi i zeleni cvjetovi

Uručenjem turističkih priznanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Plavi i Zeleni cvijet 2005. za najuređenija turistička mjesta primorske i kopnene Hrvatske te proglašenjem djelatnika godine u turizmu večeras su u cavtatskom Hotelu "Croatia" završili ovogodišnji Dani hrvatskog turizma.

Priznanje Plavi cvijet 2005., koje HTZ dodjeljuje u akciji ocjenjivanja "Volim Hrvatsku" za najbolje uređene gradove na obali, dobili su Dubrovnik, Rab, Split i Umag, za najbolja općinska središta dobitnici su Baška Voda, Baška, Vrsar i Primošten te mjesta Promajna, Jezera i Funtana.

Posebno priznanje za uspješno odvijanje turističke sezone dobili su "Jadrolinija", Hrvatske autoceste i MUP.

Uručeno je i 12 diploma Plavi cvijet za pojedinačne elemente turističke ponude na obali (najbolji trg, ulica, park, javna plaža, suvenir, originalna turistička ponuda i drugo).

Priznanja Zeleni cvijet 2005. za najbolje uređene gradove u unutrašnjosti zemlje dobili su Varaždin, Velika Gorica i Bjelovar, za najbolje manje gradove Daruvar, Novska i Našice, a za mjesta Molve, Marija Bistrica i Sv. Martin na Muri.

Uručeno je i 13 diploma Zeleni cvijet za pojedinačne elemente u 10 kategorija (balkon, okućnica, benzinska postaja, kupalište i drugo).

Priznanja za najbolje djelatnike godine iz HTZ-ove akcije "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" dobilo je njih 23, među kojima organizator putovanja Lovro Misir iz njemačke agencije "Misir Sonnenlandreisen" iz Essena, a najbolji je agencijski djelatnik u Hrvatskoj Katarina Hauptfeld iz opatijske agencije "Katarina Line".

Najbolji turistički informator je Ivan Salamon s Kvarnera, turistički animator Ljiljana Walker Gudelj iz Rovinja, turistički vodič Zinka Hadžić iz Zagreba, a recepcionist Lucijan Rodela iz Opatije.

Kuhar godine je Marinko Jurešić iz Umaga, konobar Alen Mravić iz Raba, sobarica Mirjana Maraš iz Zadra, carinica Nada Krivokuća iz ispostave Bregana, policajac Marko Braica iz Knina, a inspektor Ante
Ročak iz Zadra.

Najbolji privatni iznajmljivač je Antonio Bezek iz Orebića, vozač Nikša Bulaš iz Dubrovnika, taksist Slavko Matiček iz Zagreba, prodavači Ivanka Blašković iz Pule i Josip Dragun iz Vinkovaca, a čistač Ekrem Hamidović iz Pule.

Nagrađeni su i Stanko Birin iz Vodica kao hortikulturni djelatnik, sommelier Ivan Sokolić, Ante Jurišić iz sustava turističkih zajednica te Ante Marvica iz "Jadrolinije" i Andrea Galovac-Ivanović iz Croatia Airlinesa.

Dobitnicima su čestitali ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić te general bojnik Mato Obradović, izaslanik predsjednika Stjepana Mesića , koji je uz Vladu bio i visoki pokrovitelj Dana hrvatskog turizma. (Hina)



Pisane vijesti