Otvorene prijave za #BeActiveAwards 2023

Europska komisija i ove je godine u sklopu projekta Europski tjedan sporta objavila prijave za dodjelu #BeActive Awards 2023. Navedena dodjela nagrada jedan je od središnjih elemenata Europskog tjedna sporta, a pokrenuta je kako bi se dala podrška projektima i inicijativama posvećenim promociji sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto te u novoj kategoriji Međugeneracijsko bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Potencijalni kandidati za osvajanje prestižne titule najaktivnijeg pojedinca, obrazovne ustanove ili tvrtke u Europi prijavljuju se izravno Europskoj komisiji putem Funding and Tenders portala. Predstavnici Europske komisije zatim odabiru 3 finalista svake kategorije koje će ugostiti na svečanoj dodjeli nagrada. Pobjednike, kao i drugo i treće plasirane Europska komisija će nagraditi novčanim nagradama.

Cilj ove nagrade je prikazati na europskoj razini uspješne i inspirativne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti te svih dobrobiti istih.

Ovim putem pozivamo pojedince i ustanove da dostave prijavnu dokumentaciju isključivo na službenu mrežnu stranicu Europske komisije najkasnije do 25. svibnja 2023. godine.

KAKO SE PRIJAVITI?

Za prijavu je potrebno biti registriran na stranicu Europske komisije na kojoj i predajete prijavnu dokumentaciju koja se nalazi na sljedećem linku.

KATEGORIJE:
  • #BeActive Workplace
Tri poduzeća diljem Europe, neovisno o djelatnosti, nagradit će se za poticanje svojih zaposlenika na tjelesnu aktivnost. Kako bi se prijavili na #BeActive Workplace Awards, poduzeća trebaju jasno pokazati što rade za promociju sporta i na koji način potiču sudjelovanje svojih zaposlenika u tjelesnim aktivnostima.
  • #BeActive Local hero
Ova je nagrada namijenjena pojedincu koji motivira druge da se bave sportom i tjelesnom aktivnošću u svojoj zajednici i šire. Lokalni heroj može biti trener ili volonter ili netko tko je aktivirao vašu zajednicu. U ovoj kategoriji, lokanog heroja mogu prijaviti njegovi sugrađani, prijatelji, poznanici, polaznici njegovih sportskih programa ili lokalni heroj može nominirati sam sebe.
  • #BeActive Education
Škole ili druge obrazovne ustanove koje primjenjuju kreativne metode kojima potiču djecu da budu aktivna i nakon što sat tjelesnog završi, nude im kreativna rješenja za fizički aktivnije dane i generalno stvaraju aktivno obrazovno okruženje, spadaju u kategoriju #BeActive Education.
  • #BeActive Across Generations Award
Ova nagrada ima za cilj nagraditi projekte koji promiču međugeneracijski sport, ističući da svatko može imati koristi od aktivnosti koje pridonose poboljšanju zdravlja. Projekti koji se prijavljuju u ovu kategoriju uključuju ​​promicanje aktivnosti koje su prilagođene svim generacijama, odgoj svih generacija za zdrave stilove života, kao i lakši pristup sportu i tjelesnim aktivnostima za sve generacije.
Kriteriji kod ocjenjivanja:
  • Relevantnost projekta (u kojoj mjeri projekt/inicijativa doprinosi općem cilju promocije aktivnog života, a u obzir će se uzeti i prioriteti Europske komisije poput rodne ravnopravnosti, zelenog sporta, itd.);
  • Kvaliteta projekta (kvaliteta opisanih aktivnosti i metodologija kojom se koristi za implementaciju aktivnosti);
  • Utjecaj projekta (utjecaj, doseg, održivost projektnih aktivnosti, utjecaj na sudionike i zajednicu).
Ostalu dokumentaciju vezanu uz #BeActive Awards možete pronaći na sljedećim poveznicama:
#BeActive Awards 2023.
Europski tjedan sporta

Više detalja o Pozivu pronađite na poveznici ili nas kontaktirajte na brojeve: 01/604-2969, 01/604-2975.

Pisane vijesti