Ministrica Brnjac u Marakešu na 117. sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a

​U Marakešu, Maroko održana je 117. sjednica Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO) na kojoj je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Suradnjom u okviru Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije stvaramo okvir za kvalitetniji i održiviji turizam na globalnoj razini, što nam je u kontekstu pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne destinacije održivog turizma u svjetskim okvirima od iznimne važnosti. Ključan dio tog puta za nas je usvajanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine, koja je čvrsto povezana s europskim i nacionalnim izvorima financiranja. Sljedeće godine Hrvatska obilježava 30. obljetnicu članstva u UNWTO-u te mogu najaviti kako će Hrvatska biti domaćin 2. svjetskog kongresa sportskog turizma UNWTO-a kao i sastanka Odbora za turizam i održivost kojim predsjedamo od 2022. godine”, na sjednici je poručila Brnjac.
 
Na marginama 117. sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i zamjenica ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije Mariam Kvrivishvili potpisale su Memorandum o razumijevanju u području turizma čime je otvoren put ka jačanju suradnje dviju zemalja u području razvoja održivog, inovativnog i otpornog turizma s posebnim naglaskom na digitalizaciju u sektoru te jačanje suradnje u multilateralnim okvirima.
 
Ministrica Brnjac održala je bilateralne sastanke s ministricom turizma, obrtništva i socijalnog i solidarnog gospodarstva Kraljevine Maroko Fatimom Zahrom Ammor s kojom je razgovarala o daljnjem jačanju suradnje u području turizma koju su Hrvatska i Maroko započeli potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju 2019. godine te s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmetom Aqeelom Al Khateebom s kojim je razgovarala o aktivnostima koje poduzima Hrvatska u cilju podizanja kvalitete ponude te konkurentnosti, održivom turizmu i suradnji unutar UNWTO-a.

Priopćenja