Dodijeljene nagrade za najbolje u turizmu

Večeras je u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik, održana završna večer na kojoj je dodijeljen drugi dio nagrada, odnosno za najbolje u turizmu. Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: Destinacija godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine, Događaj godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Putnička agencija godine, Restoran godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti. 
 

Hrvatska je danas jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika. U skladu s novim trendovima ove godine smo po prvi puta nagradili i predvodnike u razvoju načela održivog turizma, a s obzirom kako su sportaši jedni od naših najboljih promotora u svijetu, po prvi puta smo dodijelili i posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske u svijetu, koje je pripalo Luki Modriću. Dosadašnji rezultati ne bi bili mogući bez odlične suradnje Vlade RH i svih dionika u turističkom sustavu te s pogledom prema naprijed i prema budućnosti hrvatskog turizma kojeg želimo graditi kroz održivost i digitalnu tranziciju, ovim putem čestitam svim finalistima i nagrađenima i hvala vam što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i boljim“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Hrvatska se danas nalazi među zemljama s najbržim oporavkom turizma, a činjenica da smo već u ovoj godini praktički izjednačili rezultat turističkog prometa iz rekordne 2019., dok ćemo onaj financijski najvjerojatnije i premašiti, ne bi bila moguća bez čvrste sinergije javnog i privatnog sektora, kao ni bez predanog rada svih turističkih djelatnika. Zasluge idu i kolegama iz ostalih djelatnosti i sektora koji su usko povezani s turizmom. Upravo je to zajedništvo hrvatskom turizmu omogućilo da u ovim izazovnim vremenima ostvaruje pozitivna kretanja, a našoj zemlji odličnu i konkurentnu poziciju na globalnom turističkom tržištu. Iako smo večeras nagradili samo neke pojedince i turističke subjekte, najveća nagrada za sve nas je ovo večerašnje pozitivno ozračje, ali i optimizam prema budućnosti hrvatskog turizma“, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
 
„Danas smo nagradili one koji su poslovnim pokazateljima i kvalitetom usluge najviše doprinijeli izgradnji imidža Hrvatske kao prepoznatljive i svjetski poznate turističke destinacije koja ne nudi samo sunce i more. U svijetu koji se ubrzano mijenja, a očekivanja i konkurencija rastu, doživljaj i percepcija turističkog proizvoda se visoko cijene pa smo ovim nagradama dodatno podigli sve višu ljestvicu kvalitete našeg turizma. HGK će nastaviti poticati izvrsnost i još snažnije uvezivati turistički sektor s kompatibilnim gospodarskim granama kako bismo imali total dizajn tog doživljaja, od gradnje, preko sobe u kojoj gosti borave, okusa hrane pa do inovativnih digitalnih aplikacija, učinit ćemo sve da u turistički proizvod bude utkano što više hrvatskih proizvoda.“, izjavio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.
 
Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, održava se u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik od 06. do 08. listopada.
 
Ove godine je napravljena internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr i mobilna aplikacija. Preko internetske stranice i aplikacije moguće je stvoriti profil i pratiti sve o događanjima, izletima i smještaju vezanim za Dane hrvatskog turizma 2022. Osim toga, na navedenoj stranici možete pronaći i detaljnije informacije o sudionicima na panelima i prezentacijama.
 
Program i informacije vezano uz Dane hrvatskog turizma 2022. možete pronaći OVDJE.



Pisane vijesti