Ministrica Brnjac na Sajmu turizma u Mostaru

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je sudjelovala na Sajmu turizma u Mostaru koji se održava u sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva. Sajam turizma Mostar mjesto je predstavljanja i umrežavanja turističke ponude i turističkih agencija, turoperatora, destinacija i posjetitelja, mjesto prezentacije i populariziranja vina i vinogradarsko-vinarskih proizvoda.

Suvremenim turistima važan je zaokružen doživljaj destinacije i zato me raduje što je u okviru ovog sajma organizirana i konferencija koja se bavi regionalnim povezivanjem odnosno brendiranjem destinacije Južni Jadran – Dolina Neretve. Vjerujem da se kroz bilateralnu suradnju, kao i kroz razne Europske fondove namijenjene prekograničnoj i transnacionalnoj suradnji može doprinijeti boljoj vidljivosti ove regije, ne samo na europskoj nego i globalnoj razini. Pri tom je važno znati da je temelj svega kontinuirani rad i usvajanje održivih praksi u turizmu, a Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske je u tom pogledu otvoreno za suradnju, dijeljenje iskustava i najboljih praksi“, istaknula je ministrica Brnjac osvrnuvši se i na važne procese koji se trenutačno odvijaju u Hrvatskoj vezani za Nacionalni plan oporavka i otpornosti u kojem je za oporavak i razvoj održivog turizma osigurano 2,2 milijarde kuna te za programiranje novog europskog višegodišnjeg financijskog okvira.

Kroz VFO želimo osigurati sredstva za razvoj proizvoda više dodane vrijednosti i cjelogodišnjeg turizma, a osobito lječilišnog, wellness i aktivnog turizma. Pri kraju je i priprema Strategije razvoja održivog turizma koja će biti okvir za reforme, ali i buduća ulaganja u turizam iz europskih i nacionalnih sredstava“, istaknula je Brnjac.
 
Na konferenciji su, uz ministricu, sudjelovali i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, federalna ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH Edita Đapo kao i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.
 
Na sajmu turizma u Mostaru predstavila se i Hrvatska turistička zajednica te TZ Splitsko dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Priopćenja