Ministrica Brnjac izrazila sućut obitelji Skansi

​Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i Ministarstvo turizma i sporta uputili su izraze sućuti povodom odlaska jednog od najboljih hrvatskih košarkaša i trenera gospodina Petra Skansija.

„Poštovana obitelji Skansi, s velikom tugom primili smo vijest o odlasku našeg košarkaškog velikana gospodina Petra Skansija.

Svojim uspjesima ispisao je povijest hrvatskog sporta osvojivši niz svjetskih, europskih i olimpijskih medalja i kao igrač i kao trener. Posebno ćemo ga pamtiti po Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine kad je kao izbornik naše košarkaše doveo do finala s američkim Dream Teamom i prve hrvatske momčadske olimpijske medalje.

Kroz svoje trenersko djelovanje zaslužan je za igračko odrastanje generacija mladih košarkaša, a posebno nadahnuće bio je za svakog košarkaškog zaljubljenika. Njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za hrvatsku sportsku obitelj, ali ime Petra Skansija pamtit ćemo zauvijek.

Poštovana obitelji, molimo vas da u ovim bolnim trenucima, u ime ministrice Nikoline Brnjac i Ministarstva turizma i sporta primite izraze najiskrenije sućuti.“

Pisane vijesti