Ministrica Brnjac uručila ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu većem od 27 milijuna kuna

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je uručila 14 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u okviru Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II“ u ukupnoj vrijednosti od 27.237.688,17 kuna.

U okviru Poziva financirat će se socijalno uključivanje oko 1400 osoba s invaliditetom u tržište rada sektora turizma i ugostiteljstva te će se njime izravno odgovoriti na društvene potrebe osoba s invaliditetom kroz promociju te provedbu obrazovnih programa.

„Projekti će se provoditi diljem Hrvatske te nas veseli činjenica da će se osobe s invaliditetom imati prilike obrazovati za rad u turizmu i ugostiteljstvu i biti spremni uključiti se na tržište rada u sektoru koji ima velike potrebe za radnom snagom. Ministarstvo turizma i sporta različitim aktivnostima i dalje nastavlja poticati društvenu uključenost osoba s invaliditetom u turizam i sport, a značaj uključivog i dostupnog turizma prepoznat je i u novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, kao i kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Promjene koje zajedničkim snagama možemo ostvariti počinju upravo s kvalitetnim obrazovanjem te želim uspješnu provedbu projekata“, poručila je ministrica Brnjac.

Prihvatljivi korisnici ovog Poziva registrirane su ustanove za obrazovanje odraslih ili registrirane strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu, a projekte koji će se financirati o okviru ovog Poziva provodit će Visoko učilište Algebra, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Pučko otvoreno učilište Poreč, Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom – URIHO, Udruga razvojni projekti – Acta non verba, Diopter otvoreno učilište, Sportsko učilište PESG, Učilište Magistra – ustanova za obrazovanje odraslih, Srednja strukovna škola Marko Babić, Turističko – ugostiteljska škola Dubrovnik, Učilište Piramida znanja, Pučko otvoreno učilište Osijek, Pučko otvoreno učilište Libar, Ustanova za obrazovanje odraslih Galbanum.Pisane vijesti