Hrvatska ponuda zdravstvenog turizma predstavljena na EXPO 2020 Dubai

U sklopu Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai, u hrvatskom paviljonu jučer predvečer održana je specijalizirana poslovna radionica „Full of well being“ na temu zdravstvenog turizma. Riječ je o radionici koju je organizirala Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te uz podršku Hrvatske gospodarske komore povodom tjedna „Health&Wellness“.

Okupljene su pozdravili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.
 
„Zdravstveni turizam je proizvod koji u Hrvatskoj ima jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju, a ova specijalizirana poslovna radionica bila je jedinstvena prilika za dodatnim jačanjem potražnje usluga zdravstvenog turizma. Naime, hrvatski poslovni subjekti su predstavili svoju ponudu zdravstvenog turizma, razmijenili iskustva i dogovorili buduće suradnje s gotovo 50 partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Bahreina, Omana, Rusije i Indije. Uz nove poslovne suradnje i projekte, očekujemo da će sudjelovanje naše zemlje na EXPO-u u Dubaiju pozitivno utjecati i na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako ponuda zdravstvenog turizma u globalnim okvirima bilježi kontinuiran rast potražnje.
 
Na radionici je sudjelovalo 15ak najznačajnijih hrvatskih predstavnika pružatelja usluga zdravstvenog turizma, vrhunskih stručnjaka iz raznih područja medicine, farmaceutike, stomatologije te spa i wellness industrije. Svoju ponudu predstavili su nositelji međunarodnih certifikata, dobitnici prestižnih nagrada te vodeći hrvatski subjekti po implementaciji određenih medicinskih postupaka.
 
„Hrvatski poslovni subjekti u segmentu zdravstvenog turizma na najvećoj svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju predstavili su svoje usluge potencijalnim partnerima i kolegama iz međunarodnog okruženja te ujedno i predstavili pogodnosti koje Hrvatska nudi turistima kada je riječ o zdravstvenom i wellness turizmu, ali i ono važnije, otvorili put novim ulaganjima i investicijama u cjelogodišnji turizam Hrvatske. Zdravstveni turizam jedan je od najbrže rastućih oblika turizma u svijetu te jedan od vodećih motiva turističkih putovanja posljednjeg desetljeća. Ponuda zdravstvenog turizma u Hrvatskoj danas obuhvaća kompleksan skup pružatelja usluga wellnessa, lječilišnog i medicinskog turizma. S obzirom na sve predispozicije, ali i sredstva na raspolaganju, u razdoblju pred nama zdravstveni turizam želimo dodatno ojačati, snažnije brendirati te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju zdravlja“, poručio je državni tajnik Tonči Glavina.
 
Nakon radionice i završetka službenog sudionici su imali priliku za dodatno neformalno druženje i razgovore u izložbenom dijelu hrvatskog paviljona gdje su se upoznali s ljepotama Hrvatske, razgledali prvi hrvatski serijski električni hiper automobil Rimac Neveru te Experience tunel koji predstavlja velike hrvatske umove i sportaše, a dodatno su se upoznali i sa ponudom hrvatskog zdravstvenog turizma preko promotivnih filmova wellness, medicinskog i lječilišnog turizma.
 
Dodajmo kako Svjetska izložba EXPO 2020 Dubai predstavlja jedno od najvećih globalnih, nekomercijalnih događaja od gospodarskog i kulturnog značaja. Na izložbi sudjeluju 192 zemlje svijeta, što za Republiku Hrvatsku predstavlja jedinstvenu priliku za predstavljanje sveukupne ponude zemlje višemilijunskom auditoriju, odnosno brojnim gospodarstvenicima, investitorima, međunarodnim institucijama, diplomatskom zboru i ostalima. Tijekom trajanja izložbe, koja će biti otvorena sve do 31. ožujka ove godine, održat će se brojni poslovni sastanci, događanja, diplomatski susreti, izložbe i dr. 

Pisane vijesti