​Portal HrTurizam.hr na popisu 75 najinovativnijih svjetskih organizacija u turizmu

Stručni b2b turistički portal HrTurizam.hr uvršten je na popis 75 najinovativnijih organizacija u turizmu, iza kojeg stoji i Svjetska turistička organizacija, a priznaje je još dobio i Institut za turizam, izvijestili su u subotu iz HrTurizma.

"Biti među najboljima na svijetu je velika čast i privilegija, ali i obveza", rekao je glavni urednik i osnivač portala HrTurizam.hr Goran Rihelj te zahvalio stručnoj javnosti, kao i organizatorima, koja je portal HrTurizam.hr uvrstila na popis svjetskih najinovativnijih organizacija u turističkoj politici 2021.

Čestitao je i Institutu za turizam koji je također na popisu pa Hrvatska ima dva predstavnika među 75 najinovativnijih na svijetu.

Rihelj je rekao da u hrvatskom turizmu postoje razni izazovi -  od produženja turističke sezone, održivog i strateškog razvoja turističkih destinacija, nedovoljno domaće radne snage do premalo suradnje i sinergije.

No, jedan od glavnih problema je što nemamo kvalitetan dijalog i komunikaciju između privatnog i javnog sektora, istaknuo je i upitao hoće li i dalje pričati o potencijalima i potrebi za promjenom ili će se svi zajedno pokrenuti i biti promjena koja će potencijale pretvorili u kvalitetne resurse.

Zbog toga je važno, dodao je, proaktivnije početi baviti tržišnim razvojem i rastom, mora biti dijaloga i konsenzusa oko zajedničkih tema i izazova, sinergije i suradnje. 

Na tom tragu je bio i koncept DayOne koji smo pripremali, a koji se, nažalost, morao odgoditi zbog pandemije koronavirusa, rekao je Rihelj te istaknuo da hrvatski turizam treba pratiti globalne trendove, ali ih i sam stvarati.

Popis 75 most Innovative Organisations in Tourism Policy 2021 je napravljen u partnerstvu sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO ) i Mastercardom, a objavljen je povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, stoji u priopćenju. (Hina)

Pisane vijesti