U Beču otvoren turistički sajam 'Odmori 2010'



U Beču je u četvrtak otvoren međunarodni turistički sajam "Odmori 2010." na kojem turističku ponudu uz 70 država predstavlja i Republika Hrvatska.

Bečki turistički sajam najveće je mjesto prezentacije turističke ponude u Austriji, na kojem se predstavlja oko 800 izlagača iz 70 država, rečeno je prigodom otvaranja te turističke priredbe.

Hrvatska turistička zajednica na turističkom sajmu u Beču od 14. do 17. siječnja predstavlja se na izložbenom prostoru od 140 četvornih metara tradicionalno u okružju sredozemnih turističkih odredišta.

Već prvi dan u četvrtak primijećena je vrlo dobra posjećenost hrvatskog izložbenog prostora i zanimanje za Hrvatsku austrijskih medija, poslovnih partnera i pojedinačnih posjetitelja, izjavio je direktor Predstavništva HTZ u Austriji Ranko Vlatković.

Hrvatsko-austrijska bilateralna turistička suradnja iz godine u godinu je u usponu. Lani je Hrvatsku posjetilo 863.000 austrijskih gostiju što je 10 posto više u odnosu na pretprošlu godinu, a ostvarili su 4.661.000 noćenja što je 12 posto više.

"Bit ćemo zadovoljni ako se taj broj dolazaka austrijskih turista u Hrvatsku poveća za 1 do 2 posto", kazao je Vlatković i dodao "Zato se već i pripremamo za maksimalnu aktivnost na austrijskom tržištu".

Prve naznake austrijskih turističkih agencija pokazuju da zanimanje za Hrvatsku raste. Prema podacima austrijskog Auto-moto saveza 60 posto Austrijanaca u Hrvatsku odlazi u vlastitom prijevozu. Blizina je jedna od prednosti izbora Hrvatske za odmor, istaknuto je u srijedu u Grazu na predstavljanju turističkog kataloga za Hrvatsku touroperatora Springerreisena na kojem je bio velik broj predstavnika austrijskih medija, poslovnih partnera i touroperatora, što je prema Vlatkovićevim riječima također "velika promocija hrvatskom turizmu".

Država partner turističkom sajmu u Beču ove je godine Tunis, a usporedo s turističkim sajmom održava se i sajam skupih automobila Autoshow. Organizatori očekuju posjet od 150.000 posjetitelja. (Hina)
 

Pisane vijesti