Projektu Safe stay in Croatia dodijeljena nagrada za medijsku promociju sigurnosti

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti na svečanosti dodjele Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2021. dodijelila je nagradu projektu Safe stay in Croatia u kategoriji medijske promocije sigurnosti, koju je u Opatiji preuzela ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

„Nagrada Hrvatske udruge menadžera sigurnosti u kategoriji medijske promocije sigurnosti dodatna je potvrda kvalitete projekta Safe stay in Croatia, kojim smo Hrvatsku uspješno pozicionirali kao kvalitetno pripremljenu i odgovornu turističku destinaciju. Safe stay in Croatia je prvenstveno edukativni projekt kojim smo nastojali turističke dionike i turiste dodatno potaknuti na pridržavanje epidemioloških mjera. Projekt ima i informativnu vrijednost jer omogućava dostupnost relevantnih podataka na deset jezika što je prepoznato i na našim emitivnim tržištima. Sigurnost je važan aspekt ugodnog doživljaja destinacije, zato ovaj projekt želimo u budućnosti nadograditi i poboljšati. Ovim putem zahvaljujem djelatnicima u Ministarstvu turizma i sporta, koji su uložili trud u realizaciju ovog projekta, Hrvatskoj turističkoj zajednici te svim turističkim dionicima koji su prepoznali važnost projekta“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prilikom preuzimanja nagrade.
 
Podsjetimo kako su kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni protokoli poslovanja i postupanja u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima, a potporu u izradi protokola Ministarstvu su pružili Hrvatski zavod za javno zdravstvo te vodeća turistička i strukovna udruženja. 

Priopćenja