Ministrica Brnjac primila europske prvake - hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju gluhih

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primila je hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju gluhih koja je na 12. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih osvojila treći uzastopni naslov prvaka Europe.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primila je hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju gluhih koja je na 12. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih osvojila treći uzastopni naslov prvaka Europe. Prvenstvo se održalo u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih, uz suorganizatora Zagrebački sportski savez gluhih te uz podršku Ministarstva turizma i sporta.
 
„Još jednom upućujem iskrene čestitke na osvojenom naslovu prvaka Europe, koje je samo jedno od brojnih odličja koja su osvojili naši gluhi rukometaši. Osim ostvarivanja vrhunskih rezultata, iznimno je važna i ona druga poruka koju ovi sportaše nose, a to je važnost bavljenja tjelesnom aktivnosti kod gluhih osoba te njihove integracije u društvo kroz sport. Ministarstvo turizma i sporta kontinuirano pruža podršku Hrvatskom sportskom savezu gluhih i svim njihovim aktivnostima te će i dalje nastaviti pružati  podršku i u vrhunskom segmentu, ali i u promicanju važnosti sporta kod svake gluhe osobe“, rekla je ministrica Brnjac.
 
Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih do sada je osvojila sedam olimpijskih medalja, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane te imaju i dva naslova svjetskih prvaka. Na europskim prvenstvima osvojili su pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.
 
Ministarstvo turizma i sporta za organizaciju Europskog rukometnog prvenstva gluhih 2021. godine, odobrilo je financijska sredstva u iznosu od 485.000 kuna dok su rukometnoj reprezentaciji gluhih za osvojeno zlatno odličje isplaćene državne nagrade u ukupnom iznosu od 1.392.000,00 kuna. U 2021. godini putem Programa javnih potreba u sportu koje provodi  Hrvatski sportski savez gluhih, Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je sredstva u  iznosu od 4.147.051,00 kuna.

Pisane vijesti