​Započele aktivnosti u razvoju pilot projekta pametnog turizma

Okupljanje dionika u hrvatskom turizmu, razmjena ideja i promišljanje razvoja pametnog turizma ključne su aktivnosti u razvoju pametnog turizma koju Ministarstvo turizma i sporta kao glavni partner provodi u okviru strateškog projekta SMARTMED. 

S tim ciljem, 27. srpnja Ministarstvo turizma i sporta organizira radionicu za pripremu pilot projekta pametnog turizma koja će okupiti gotovo stotinjak sudionika, prvenstveno predstavnika turističkih zajednica i razvojnih agencija iz cijele Hrvatske, kao i ostalih dionika u hrvatskom turizmu koji promišljaju pametni turizam i žele ga primijeniti u svojem poslovanju.

Srž poslovnog modela razvoja pametnog turizma u Hrvatskoj i na Mediteranu čine razvojni ciljevi i mjere, od kojih će na radionici biti predstavljena platforma za suradnju, jedna od ključnih mjera poslovnog modela pametnog turizma, koju Ministarstvo želi kroz svoj projekt uspostaviti i testirati. Predstavljanje će se održati u formi online radionice koja će istovremeno biti i priprema za provedbu pilot projekta vrijednog gotovo 1,1 milijuna kuna koji će provoditi Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske u okviru projekta SMARTMED.

Riječ je o aktivnosti koju će Ministarstvo turizma i sporta s partnerima provoditi u Hrvatskoj te konačan rezultat funkcionalnog rješenja platforme za suradnju ponuditi na primjenu partnerima uključenim u projekt ali i ostalim dionicima u turizmu na Mediteranu. Pored Hrvatske, u projektu sudjeluju još Italija, Francuska, Španjolska, Portugal, Grčka, Slovenija, BIH i Crna Gora.

Kroz radionicu i buduća događanja, cilj je prikupiti ideje te čuti potrebe dionika u turizmu na koje bi navedena platforma za suradnju ciljano odgovorila. Kako bi se testiralo funkcioniranje platforme za suradnju u praksi, navedeni pilot projekt planira se provesti do veljače 2022. godine.

Pisane vijesti