Otvoren Javni poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“

„Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 27.655.000 kuna, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je nacionalno sufinanciranje.

Natječaj je otvoren od 19. ožujka 2021. do 18. svibnja 2021.

U okviru ovog Poziva financirat će se socijalno uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem jačanje ljudskih kapaciteta.

Pozivom će se izravno odgovoriti na društvene potrebe osoba s invaliditetom kroz promociju i provedbu obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Korisnici u ovom pozivu bit će ustanove registrirane za obrazovanje odraslih i strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu.

Provedbom ovog poziva ciljna skupina osoba s invaliditetom bit će lakše zapošljiva i konkurentnija na tržištu rada, a sektor će se dodatno ojačati kvalitetno osposobljenim ljudskim potencijalom u skladu s potrebama tržišta rada. Također, cilj je unaprijediti stručna i andragoška znanja predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom.

Dodajmo da je Ministarstvo turizma i sporta u razdoblju od 2017. do 2019. godine kroz prvu fazu poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ financiralo 42 projekta ustanova za obrazovanje odraslih i udruga u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupnom iznosu od  63.000.388,97 kuna.

Za sve detaljne informacije o natječaju i načinu prijave pozivamo da se uključite u informativne radionice koje će se održati tijekom travnja 2021. godine, a točni termini kao i natječajna dokumentacija bit će objavljeni na internetskim stranicama mints.gov.hrstrukturnifondovi.hr i www.esf.hr.



Priopćenja