​Započelo je treće izdanje prijava za turističku nagradu Marco Polo

Započelo je treće izdanje prijava za turističku nagradu Marco Polo. Riječ je o zajedničkom projektu Narodne Republike Kine i sedamnaest zemalja srednje i istočne Europe okupljenih pod inicijativom „Kina +17“. Ove će godine međunarodni žiri veći naglasak staviti na održivost i ekološke aspekte proizvoda te poštivanje lokalnog stanovništva.

U natječaju mogu sudjelovati turoperatori i putničke agencije, koje su organizirale putovanja za kineske turiste u području srednje i istočne Europe vezana uz povijest, tradiciju, kulturu ili druge posebne interesne skupine. Navedena putovanja trebaju obuhvaćati posjet najmanje tri zemlje srednje i istočne Europe.

"Iako se turistička industrija trenutno suočava s velikim poteškoćama zbog pandemije, naš cilj je usredotočiti se na budućnost. Želja nam je ponovno pokretanje i oživljavanje turizma te stoga tražimo najbolje ture za kineske turiste, a koje su prošle dvije godine ostale nezamijećene. Zbog trenutnih okolnosti produljili smo vremensko razdoblje organiziranih putovanja te se stoga mogu prijaviti sva putovanja, koja su se odvijala od siječnja 2018. godine”, poručila je Zsuzsanna Vincze iz Koordinacijskog centra za turizam, inicijative Kine +17 u Budimpešti.
 
Uz tradicionalnu kategoriju turističke nagrade Marco Polo, dobrodošle su i prijave hotela za pružanje usluga kineskim turistima, a koji se mogu natjecati za titulu Počasnog priznanja.

Pobjednici će dobiti priliku za promociju putem komunikacijskih kanala i partnerske mreže TCC-a tijekom godine dana.

Certifikat "Proizvod Marco Polo nagrađen uz kinesku preporuku - suradnja na području turizma u zemljama Srednje i Istočne Europe" razlikovat će pobjednika od konkurencije tijekom cijele godine.
 
Prijave su otvorene od 15. ožujka do 30. lipnja 2021. putem e-maila: tcc@mfga.gov.hu

Dokumenti:

Priopćenja