Održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima turističkog sektora kojem je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

„Raduje me i izuzetno sam zahvalna turističkom sektoru koji se ujedinio i ponudio pomoć stradalima na Banovini. Današnji sastanak nastavak je razgovara o modalitetima nabave dodatnih kapaciteta mobilnih kućica kako bi se pomoglo zbrinjavanju osoba u Sisačko moslavačkoj županiji kojima je smještaj neophodan", rekla je ministrica.

"Odmah nakon razornog potresa Ministarstvo turizma i sporta zajedničkim je snagama s Hrvatskom udrugom turizma, Kamping udruženjem Hrvatske te drugim hotelijerima započelo aktivnosti osiguravanja smještaja građanima čiji su domovi uništeni u potresu. Do danas je osiguran privremeni smještaj u 125 mobilnih kućica i 11 kamp kućica te besplatan privremeni smještaj u više od 500 hotelskih soba, apartmana i mobilnih kućica“, kazala je ministrica Brnjac.

Ministarstvo turizma i sporta organiziralo je prijevoz mobilnih kućica te osiguralo sredstva za troškove prijevoza i montaže. Na prijevozu je angažirano 15 šlepera.

Riječ je o kućicama u koje se može smjestiti 4 do 6 osoba. Mobilne kućice imaju dvije spavaće sobe, kuhinju i sanitarni čvor s tušem, a Ministarstvo koordinira i njihovo spajanje na osnovnu infrastrukturu.

Ministarstvo mobilne kućice distribuira u skladu s uputama Stožera po općinama i gradovima, a ukupno je do danas raspoređeno 125 mobilnih kućica i 11 kap kućica. Prioritete za raspodjelu kućica određuje lokalni stožer.

Priopćenja