​U tijeku modernizacija pravnog okvira za pridruženo članstvo u UNWTO

UNWTO (World Tourism Organization) nastavlja s planovima za reviziju svoje strateške suradnje s privatnim sektorom, što proizlazi iz obveze koja je preuzeta na 112. izvršnom vijeću UNWTO-a održanom u Tbilisiju u Gruziji, u rujnu 2020. godine.

Kako bi unaprijedila moderniziranu pravnu osnovu za pridruženo članstvo UNWTO-a, koje okuplja više od 500 privatnih subjekata, „Radna skupina za reformu pravnog okvira pridruženog članstva UNWTO-a“ prvi puta se sastala 2. prosinca 2020.

Odluka o osnivanju radne skupine donijeta je  na 112. sjednici izvršnog vijeća UNWTO-a.

Predložena reforma modernizirat će i usmjeriti procedure, uključujući i one upravnih tijela kao što je plenarno zasjedanje pridruženih članova, kao i procedure za prijem novih članova.

Također će uspostaviti Odbor pridruženih članova s ​​više ovlasti za donošenje odluka koji će pomoći učinkovitijem upravljanju zajednicom pridruženih članova.

Tijekom sljedećih mjeseci Radna skupina održavat će redovite sastanke na kojima će raspravljati i zajednički razvijati ažurirani pravni okvir za članstvo.

Pored njih, pridruženi članovi s određenom stručnošću u različitim temama bit će pozvani da se pridruže kao „promatrači“ kako bi dali svoj doprinos i doprinijeli raspravama.

Očekuje se da će nova uredba biti finalizirana i predstavljena na odobrenje na 24. Generalnoj skupštini UNWTO-a, koja će se održati u Maroku 2021. godine. (UNWTO)
 

UNWTO