Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je na međunarodnoj videokonferenciji pod nazivom „Pokretanje oporavka međunarodnog turizma“

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je danas online putem na međunarodnoj videokonferenciji pod nazivom „Pokretanje oporavka međunarodnog turizma“ u organizaciji Vlade Kraljevine Španjolske te u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO) i Svjetskim vijećem za putovanja i turizam (WTTC).

Sudjelujući u prvom panelu konferencije s temom olakšavanja međunarodnih putovanja i mobilnosti kroz globalne zdravstvene i higijenske protokole, ministrica Brnjac kazala je kako je važno ojačati Covid-sigurnosne protokole, kao i imidž zračnih putovanja kao sigurnijih oblika, obzirom da se među turistima diljem svijeta ove godine pokazalo kako se zračni prijevoz doživljavao rizičnijim oblikom prijevoza od automobilskog.

„To bi moglo biti ključno pitanje za brojne destinacije u Europi ali i globalno. Na primjer, u nekim regijama Hrvatske imali smo vrlo nisku razinu zaraze Covidom-19 tijekom ljetne sezone, no ipak se bilježio pad zbog činjenice da su to bila tradicionalno zrakoplovna odredišta“, rekla je ministrica Brnjac.
 
Govoreći o globalnim zdravstvenim i higijenskim protokolima, ministrica Brnjac kazala je kako se Hrvatska pridružila aktualnom projektu Svjetskog vijeća za putovanja i turizam posvećenom međunarodnoj provedbi i širenju globalnih protokola za takozvano „novo normalno“.

„Za sudjelovanje u tom projektu pripremili smo potrebne sigurnosne protokole i mjere i vjerujemo da je usklađivanje s globalnim protokolima Svjetskog vijeća za putovanja i turizam važan korak ka osiguravanju i stabilizaciji ne samo sljedeće sezone, već i budućeg razvoja pametnog i održivog turizma“, izjavila je u svojem obraćanju na videokonferenciji ministrica Brnjac.
 
Zaključno, kazavši kako su očekivanja da će u 2021. godini osnovni uvjet putovanja biti sigurnost u najširem smislu te riječi, ministrica je dodala da će se Hrvatska usredotočiti na pružanje pravodobnih i pouzdanih informacija povezanih s Covid-om turistima te poboljšavati mjere zaštite kako bismo ostali među najpoželjnijim odredištima.

Priopćenja