Panel rasprava „Smartmed – izazovi i prilike za razvoj SMART turizma u Hrvatskoj“

Koji su izazovi koji čekaju Hrvatsku u daljnjem razvoju turizma te koje prilike leže u razvoju SMART turizma, otkrit će se 27. listopada od 9:30 sati na konferenciji u organizaciji Ministarstva turizma i sporta i Apsolona, vodeće regionalne tvrtke za poslovno savjetovanje. On line panel rasprava „SMARTMED - izazovi i prilike za razvoj SMART turizma u Hrvatskoj“ namijenjena je svim dionicima u turizmu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem poveznice putem koje će dobiti daljnje upute za sudjelovanje. Važno je naglasiti kako je sudjelovanje besplatno za sve sudionike, a aktivne sudionike očekuje i prigodan poklon iznenađenja.


 
O projektu: 
Udruženi zajedničkim snagama, Ministarstvo turizma i sporta te tvrtka Apsolon sudionicima konferencije će predstaviti projekt SMARTMED koji se bavi razvojem uvjeta za pametni i održivi turizam i inovacije u turizmu na Mediteranu, a u koji je uz Hrvatsku, uključeno još jedanaest partnera iz devet mediteranskih zemalja: Portugal, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Italija, Slovenija i Grčka. Kroz ovaj projekt koji se provodi u okviru PANORAMED inicijative, sufinancira iz programa teritorijalne suradnje InterregMED, trinaest navedenih zemalja Mediterana zajedno, temeljem specifičnih potreba svake od zemalja, razvijaju poslovni model za pametni turizam. Ovo online događanje kroz panel rasprave sa sudionicima ima za cilj dodatno detektiranje izazova na terenu i upravljanju te će omogućiti identificiranje prilika za razvoj zajedničkog nacionalnog pilot projekta.
 
Program online događaja:
Na događaju koji je otvoren za sve dionike u turizmu, očekuju se zanimljive panel rasprave u četiri teme: Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital te Tehnologije i IT u kojima će svoja iskustva razmijeniti predstavnici vodećih turističkih kompanija, institucija i destinacija.
SMART turizam u okviru projekta SMARTMED definiran je kroz 4 stupa i 13 ključnih područja o kojima će se diskutirati u okviru četiri panela.



Pisane vijesti