Državni tajnik Družak i Nj.E. Battungalag Gankhuurai, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Mongolije potpisali Memorandum o suglasnosti

​Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak održao je bilateralni sastanak s Nj.E. Battungalagom Gankhuurai, izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom Mongolije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču.

Tom prilikom potpisan je i Memorandum o suglasnosti (MoU) između Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva okoliša i turizma Mongolije o suradnji u području turizma.

Državni tajnik Družak naglasio je kako ovo potpisivanje Memoranduma predstavlja prvi korak za uspostavu kvalitetnih temelja i pravnog okvira za daljnji razvitak i jačanje turističke suradnje između ovih dviju zemalja.

Obje strane složile su se kako postoje značajne mogućnosti suradnje kroz razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi u području posebnih oblika turizma (pustolovni, sportski, ruralni turizam), ali i suradnje po pitanju izazova COVID-19 i utjecaja na turistički sektor, kroz razmjenu informacija o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje se provode.

Priopćenja