Osniva se jedinstvena turistička zajednica Gorskog kotara

Turističke zajednice s područja Gorskog kotara se ujedinjuju te će s ciljem unaprjeđenja turizma na tom području, uskoro osnovati jedinstvenu turističku zajednicu Gorskog kotara sa sjedištem u Delnicama.

Po riječima načelnika Općine Fužine i predsjednika Koordinacije jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara Davida Bregovca, očekuje se da će se Gorski kotar osnivanjem jedinstvene turističke zajednice bolje turistički pozicionirati, uz znatno smanjenje troškova.
 
"Dobit ćemo pravu destinaciju, objedinit ćemo se i ostvariti uštede te stvoriti bolju osnovu za potencijalne investitore", izjavio je Bragovac za Hinu, dodavši da će sjedište turističke zajednice Gorskog kotara za sada biti u Delnicama.
 
Na području Gorskog kotara do sada su djelovale turističke zajednice općina Brod Moravica, Fužina, Lokava, Mrkoplja, Ravne Gore, Skrada te gradova Čabra, Delnica i Vrbovskog.
 
Sve lokalne turističke zajednice, osim Turističke zajednice Općine Mrkopalj, već su donijele odluku o ukidanju, a nakon što to učini i mrkopaljska turistička zajednica, što se očekuje uskoro, počet će postupak osnivanja jedinstvene turističke zajednice Gorskog kotara.
 
Lokalne jedinice će, prema mogućnostima i potrebama, zadržati lokalne turističko-informativne centre.
 
Osnova za djelovanje jedinstvene turističke zajednice Gorskog kotara bit će Master plan turizma Gorskog kotara, koji je izađen i trebao bi biti potpisan u početku studenoga.
 
Po Bregovčevim riječima, Master plan turizma Gorskog kotara kao temeljni dokument obuhvaća brendiranje destinacije Gorski kotar, zatim za Gorski kotar posebice važno stavljanje dijela postojeće infrastrukture u turističku funkciju te sajamske i druge aktivnosti. (Hina)
 

Pisane vijesti