​Ministrica Brnjac u Karlovcu na otvorenju obnovljene atletske staze i borilišta na stadionu Branka Čavlovića Čavleka

Tri i pol milijuna kuna vrijedna je obnova atletske staze i svih pripadajućih atletskih borilišta na stadionu Branka Čavlovića Čavleka. Cijeli projekt obnove financirala je Vlada Republike Hrvatske putem donedavnog Središnjeg državnog ureda za šport, a svečanom otvorenju danas je prisustvovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Sigurna sam da će ovaj obnovljeni stadion biti sportska jezgra Karlovca na kojem svoje mjesto imaju i nogometaši, ali jednako i atletičari te svi drugi sportaši. I ne samo to, ovako obnovljen stadion Karlovcu je dao mogućnost da ugosti i najbolje atletičare Europe i svijeta s obzirom da je dobio licencu Svjetske atletske federacije te može biti domaćin i najvećih atletskih natjecanja”, rekla je ministrica na otvorenju povodom kojeg je na stadionu održan i 1. međunarodni atletski miting.
 
“Ovo je samo jedan od 25 projekata čiju izgradnju ili obnovu je sufinancirala Vlada u 2019. godini, a s ulaganjem se nastavlja i u 2020. i to u nova 23 objekta diljem Hrvatske u ukupnoj vrijednosti od 10 milijuna kuna”, poručila je Brnjac, naglasivši kako su ovo pokazatelji da je prepoznata važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu.
 
“Ulaganje u sportsku infrastrukturu samo je dio povećanog ulaganja u sport Vlade Andreja Plenkovića koja je u posljednje četiri godine izdvajanja za sport povećala za sto posto, sa 200 na 400 milijuna kuna. Uz povećano izdvajanje, donijeli smo i prvu strategiju u području sporta, Nacionalni program športa, koji je odredio smjernice razvoja sporta u sljedećem osmogodišnjem razdoblju. Nastavit ćemo s ulaganjima i razvojem, jer smo svjesni koliko je sport važan za život svakog pojedinca, koliko bavljenje sportom pridonosi zdravlju i kvaliteti života općenito”, zaključila je Brnjac.

Pisane vijesti