S tržišta Poljske zabilježen rast turističkog prometa od 10 posto

Prema sustavu eVisitor, s tržišta Poljske je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 65.000 dolazaka i gotovo 380.000 noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast prometa od 4 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima.

„Nakon odličnog srpnja, još bolje turističke rezultate očekujemo u kolovozu. U Hrvatskoj je tijekom prvih pet dana kolovoza ostvareno više od 3,9 milijuna noćenja što je gotovo 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Uz tržište Poljske na kojem je ostvaren i rast prometa, odlične rezultate u kolovozu imamo i s tržišta Njemačke i Slovenije na kojima bilježimo oko 96 posto lanjskog prometa. Ovi rezultati potvrđuju kako je naša zemlja percipirana kao sigurna i kvalitetna turistička destinacija, a na nama je da odgovornim ponašanjem i pridržavanjem epidemioloških mjera taj status i zadržimo“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u dosadašnjem dijelu kolovoza s tržišta Češke ostvareno gotovo 80 posto lanjskog rezultata, a s tržišta Austrije više od 60 posto.   
 
Dodajmo kako je nedavno nacionalna poljska televizija TVP svoje izdanje najgledanije jutarnje emisije u Poljskoj u cijelosti posvetila Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji.

Riječ je o emisiji „Pytanie na śniadanie” koju tijekom tri sata trajanja u udarnom terminu, prema podacima Nielsen Audience Measurement, svakodnevno prati oko 485 tisuća gledatelja.

U emisiji o Hrvatskoj predstavljene su prirodne ljepote, kulturna baština te eno-gastronomska ponuda, a gost u emisiji bila je Agnieszka Puszczewicz, direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj.
 
„Gostovanje u emisiji bila je odlična prilika za predstavljanje raznolikih motiva dolaska gostiju u Hrvatsku. Vjerujem da će poljsko tržište i tijekom ove vrlo izazovne godine imati snažan udio u ukupnim rezultatima hrvatskog turizma“, zaključila je Puszczewicz.

Pisane vijesti