Croatia Airlines i Jadrolinija nudit će objedinjenu putničku kartu

Croatia Airlines i Jadrolinija uskoro će ponuditi jednu kartu za zračni i pomorski prijevoz za putnike iz europskih zračnih luka do hrvatskih otoka. Obje kompanije posebno su vezane uz turizam pa je otvaranje dodatnih prostora za njih, a tako i za hrvatsko gospodarstvo i turizam u cjelini, više nego dobrodošlo.

Suradnja koja se za sada bazira na međusobnom oglašavanju, uskoro će putnicima omogućiti kupnju objedinjene karte, odnosno putnik će moći kupiti jednu kartu kojom će moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i Jadrolinije.

Prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je da izazovno okruženje u kojem domaći zračni prijevoznik posluje i sve što zadnjih mjeseci dodatno utječe na cjelokupno hrvatsko i svjetsko gospodarstvo, postavlja nove izazove na koje treba spremno i strateški odgovoriti, kako bi se stvorile konkurentske prednosti u budućnosti.

"Croatia Airlines povezuje Hrvatsku sa svijetom zračnim putem, Jadrolinija morskim, a zajedno možemo stvoriti dodatne pogodnosti putnicima tijekom njihovog putovanja. Naša će suradnja ostvariti očekivane ciljeve te tako stvoriti još zadovoljnije putnike i turiste, čineći i na ovaj način Hrvatsku dodatno atraktivnom i dostupnijom", naglasio je Bajić.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta ističe da se Jadrolinija s osobitim zadovoljstvom pridružila poslovnoj suradnji s Croatia Airlines kako bi se putnicima koji dolaze u Hrvatsku avionima približili hrvatski otoci. Naveo je da broj prevezenih putnika njihovim brodovima, koji je u rekordnoj 2019. godini iznosio 12,5 milijuna putnika, jest velik potencijal za obje tvrtke u smislu ponude za nova putovanja. (Hina)

Ostale vijesti