Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu certifikat kvalitete

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu dodijelila je certifikat kvalitete UNWTO.TedQual na razdoblje od 2020. do 2024. godine.

UNWTO.TedQual certifikat dokaz je izvrsnosti studijskih programa u području turizma i dodjeljuje se na razdoblje od jedne do četiri godine.

Izuzetno smo ponosni da je ovaj certifikat nakon detaljne provjere kvalitete dodijeljen studijskom programu preddiplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija i Zabok) i to na najdulje razdoblje od četiri godine“, rekla je dekanica  Fakulteta prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana.

​Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prvi je s tim certifikatom u Hrvatskoj, koja je među 38 zemalja u svijetu u kojima je dodijeljen.

UNWTO.TedQual je svjetski priznata oznake kvalitete obrazovnih programa za turizam, a UNWTO je taj program certificiranje pokrenuo još 1998. u suradnji sa zakladom Themis Foundation.

Sistem certificiranja sastavljen je od niza kriterija univerzalno primjenjivih na bilo koji program obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja u turizmu i koji omogućuje mjerenje učinkovitosti pedagoškog sustava, kao i koliko su time pokrivene potrebe turističkog sektora, civilnog društva i studenata.

Prema podacima UNWTO-a, certifikate kvalitete u svijetu trenutno imaju obrazovne institucije u 38 zemalja svijeta, među kojima ih je najviše u Europi - 16, koju s 10 zemalja slijedi regija (obje) Amerike, te Azija i Pacifik, gdje u osam zemalja institucije za obrazovanje u turizmu imaju te certifikate. (Hina)

UNWTO