Poziv za medije: Obilježavanje dočeka prvog vlaka RegioJeta iz Praga u Rijeku

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke 1. srpnja organizira obilježavanje dočeka prvog vlaka RegioJeta iz Praga u Rijeku, koji će na simboličan način obilježiti povratak dragih i rado viđenih čeških i slovačkih turista u Hrvatsku.

Događanju će prisustvovati ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, CEO RegioJeta Radim Jančura, direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj Dubravko Miholić, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa, generalni direktor Hiltona/JTH costabella d.o.o, Jaroslav Třešňák, itd.

Kako bi zbog pandemije uzrokovane korona virusom ispoštovali epidemiološke mjere i preporuke socijalnog distanciranja te izbjegli veća okupljanja na željezničkom kolodvoru pozivamo vas na prigodni program koji će se održati u srijedu, 1. srpnja 2020. godine u 09:45 sati u hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa (Opatijska ulica 17, Rijeka)
 
Obilježavanje dolaska prvoga RegioJet vlaka iz Praga u Rijeku, ujedno će se iskoristiti i za obilazak hotela Hilton Rijeka Costabella, jedne od najvećih čeških investicija u Hrvatskoj koju realizira JTH Holding a.s. i tvrtka kćer JTH Costabella d.o.o. koja je u visokoj fazi izgradnje.

Nova linija prometovat će na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka svaki dan do kraja kolovoza, a koliki interes postoji za ovom ponudom govori i podatak kako je u prva dva tjedna prodano čak 30 tisuća karata.
 
RegioJet a.s. je privatni češki pružatelj željezničkog i autobusnog prijevoza putnika te vodeća kompanija za duge željezničke poveznice u Središnjoj Europi. Godišnje bilježe 20 milijuna putnika i to 11 milijuna u željezničkom i 9 milijuna u autobusnom prijevozu. U intenzivnoj suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Češkoj i Predstavništvom HTZ-a u Pragu, Uprava RegioJeta prepoznala je priliku i ponudila novu opciju za povezivanje zemalja srednje Europe s Jadranskim morem kroz uslugu noćne vožnje modernim i kvalitetnim vlakovima koji nude vrhunsku uslugu korisnicima tijekom putovanja do krajnje destinacije.
 

Najave