Ronilački vikend u Popovači

Ljeto u Popovači već treću godinu zaredom počinje postavljanjem montažnog bazena projekta Pogled u plavo na glavnom gradskom trgu u organizaciji Grada i Turističke zajednice Popovače i u suradnji s agencijom Promocija ronjenja, dok cijeli projekt podupire Ministarstvo turizma.

Tijekom proteklog vikenda, građani i posjetitelji Popovače imali su priliku upoznati osnovne tehnike i pravila ronjenja te besplatno uživati u ljepotama ronjenja uz mogućnost razgledavanja podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja kojima Hrvatska obiluje.
 
Ronilački tim projekta Pogled u plavo posebnu pozornost posvetio je provođenju svih propisanih epidemioloških mjera, uputa i preporuka HZJZ-a, u skladu s propisanim posebnim mjerama PSS asocijacije.
 
Instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, nakon provedbe posebnih epidemioloških mjera, kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, brinuli su se za sigurnost ronioca početnika u bazenu.
 
Veliku podršku projektu pružaju i članovi Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko i AdriatiCro Zagreb koji su se pridružili projektu te brinuli za sigurnost ronioca u bazenu i izvan bazena, a kao i prethodnih godina Pogledu u plavo posebno se raduju najmlađi kojima je ovo jedinstvena prilika za upoznavanje s ronilačkom opremom i općenito ronjenjem kao aktivnošću.
 
Projekt Pogled u plavo koji se provodi u organizaciji Agencije Promocija ronjenja ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja kao aktivnosti i ponuda u ronjenju za sve zaljubljenike u podvodni svijet, a osim promotivnog karaktera ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima te da se i ubuduće uključuju u promotivne i edukativne programe.
 
„Želja nam je da ljeto u Popovači bude projekt za naše građane i one najmlađe koji ostaju u Popovači kako bi ljeto proveli što bezbrižnije i aktivnije, pa je tako i ove godine Turistička zajednica grada Popovače učinila velike napore kako bi se ovo ljeto maksimalno prilagodili novonastaloj situaciji“, istaknuo je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače.
 
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se pridružili projektu i podržavaju ga već niz godina.
 
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr.
Medijski pokrovitelji projekta Narodni radio http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, ronilački web portal Gorgonija www.gorgonija.com te web portal Morski.hr http://morski.hr/.

Pisane vijesti