Hotel Rixos Premium Dubrovnik otvorio vrata nakon investicije od 150 milijuna kuna

Luksuzni hotel Rixos Premium Dubrovnik otvorio je u srijedu vrata nakon osam mjeseci intenzivne renovacije u koju je uloženo 150 milijuna kuna, što je najveća ovogodišnja investicija u dubrovačkom turizmu, izvijestili su iz tog hotela.

Investicijom je hotel potpuno obnovljen - 310 luksuznih soba među kojima je i 17 apartmana te predsjednički apartman, do svih javnih površina i recepcije hotela, kao i lobbyja bara i restorana s terasom, balkona i drugo.

Obogaćena je i proširena na više prostora spa & wellness te fitness & gym ponuda, a u ponudi je i orginalni hamam, jedinstven u hotelskoj ponudi Dubrovnika.

Dubrovački Rixos dio je multinacionalne Rixos grupacije, koja je dio luksuznog internacionalnog brenda Accor.

Izvorno je Rixos Hotels turski brend koji u svijetu trenutno ima hotele u Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Hrvatskoj, Švicarskoj, Rusiji i Kazahstanu, a Premium je najviša klasa unutar te grupacije.

"Dubrovački Rixos Premium hotel s pet zvjezdica jedan je od osam Rixos Premium hotela i svijetu, čije je renoviranje uspješno realiziralo unatoč izazovima globalne pandemije koronavirursa", kažu iz hotela, dodajući i da je taj brend "nadaleko poznat po gostoljubljivosti i biranoj gastromskoj ponudi".

Poručujući kako su još prije 16 godina prepoznali snažan potencijal i izniman položaj hotela u Dubrovniku, direktor hotela Ayhan Basci povodom otvaranja hotela ocjenjuje da je to i jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj.

"Uvjeren sam da ovom vrijednom investicijom doprinosimo povećanju turističke ponude Dubrovnika i razvoju cijele destinacije. Prvi su gosti već počeli stizati i siguran sam da ćemo višestruko opravdati njihova očekivanja", kazao je Basci.

“Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela zadržali su u svom nazivu Libertas, poput bara i ribljeg restorana, jer dobro znamo što Libertas znači Dubrovčanima, i želimo nastaviti razvijati hotel na ponos cijelom kraju", dodala je direktorica prodaje Sandra Urlić.

Iz hotela Rixos Premium Dubrovnik kažu i da zapošljavaju 130 stalnih djelatnika s bogatim međunarodnim iskustvom rada u luksuznim hotelima i restoranima, a više od polovice ih su domaći djelatnici. Unatoč izazovima situacije s koronavirusom, zadržali su sva radna mjesta te kažu da se ponose multikulturalnošću osoblja i pozitivnim emocijama koje donose ovakva inspirativna radna okruženja.

(Hina)

Ostale vijesti