HTZ: Letovi iz Južne Koreje prema Hrvatskoj u drugoj polovici godine

Južnokorejski niskotarifni zračni prijevoznik T'Way najavio je letove prema Hrvatskoj od druge polovice ove godine, a uskoro se očekuje definiranje točnog datuma i prvog odredišta, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Tu je informaciju HTZ dobio od direktora HTZ-ovog predstavništva u Južnoj Koreji Zorana Horvata, koji prenosi da je vijest o tome objavljena i u korejskim dnevnim novinama The Korea Times, nakon što je aviokompanija dobila dozvolu Ministarstva prometa Seoula.

Ministarstvo prometa u Seolu izjavilo je da zračni prijevoznici mogu koristiti svoje nove dozvole za rute nakon što Južna Koreja i strane zrakoplovne vlasti postignu dogovor o sigurnosti zrakoplovstva, vezano uz situaciju s pandemijom koronavirusa, poručio je Horvat.

"T'way Air letjet će četiri puta tjedno prema Hrvatskoj u 2020., i to od druge polovine godine, a uskoro očekujemo definiranje točnog datuma prvog leta i odredišta u Hrvatskoj", ističe direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Kompanija T'Way Air Air osnovana je 2010. godine i treći je po veličini korejski niskobudžetni avioprijevoznik.

U 2019. su prevezli 2,9 milijuna putnika u domaćem i 4,2 milijuna putnika u međunarodnom prometu, s ukupno 28 aviona Boeing 737-800, kojima lete u 38 destinacija u Koreji i svijetu.

(Hina)

Pisane vijesti