Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kaže kako je njihov prijedlog - da ide suspenzija minimalnih tehničkih uvjeta i da mi kao ugostiteljski objekti možemo raditi kao trgovina. Moto s kojim će se krenuti u kampanju je - "mali s malima, veliki s velikima". Neka veliki rade na uvozu, a mi ćemo poticati male proizvođače i njihovu robu staviti u naše restorane, kaže.
"Jer primjerice kiosci prodaju gotovo sve, osim pečenih janjaca, benzinske također prodaju gotovo sve. Mi ćemo tražiti suspenziju minimalnih tehničkih uvjeta da možemo s našim dobavljačima, s malim OPG-ovima, otvoriti trgovine i da prodajemo njihove proizvode", objašnjava Medak.
"Jer očito nema druge nego da idemo kompletno u suspenziju minimalnih tehničkih uvjeta, da radimo kao trgovine, unutra pripremamo hranu, sve 'to go', pakiramo u jednokratnu ambalažu, ljudi uzimaju iz vrućih vitrina i nose sve van i doma jedu. Očito je to jedini smjer kojem se može ići jer bilo koja mjera koju donesu je apsolutno financijski neodrživa", poručuje Medak. (Hina)
Ostale vijesti