HUT: Definirati zdravstveni okvir za rad hotela i kampova i otvoriti granice

Hrvatska udruga turizma (HUT) pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života čime je omogućeno da od 11. svibnja ponovo funkcioniraju hoteli i kampovi, ali očekuje definiranje zdravstvenih okvira za rad te otvaranje granica.

Napominjući kako su nadležnim tijelima dostavili konkretan prijedlog izmijenjenih operativnih procedura u hotelima i kampovima koje osiguravaju i visoke zdravstvene norme i maksimalno moguće ugodno iskustvo gostiju, iz HUT-a dodaju kako očekuju podršku nadležnih institucija i epidemiologa, a što prije i formalno donošenje preporuka.

"Ključno je da okvir operativnog funkcioniranja svih pružatelja usluga u turizmu stvori kvalitetne uvjete za realizaciju sezone, koliko je to god moguće u ovim izmijenjenim uvjetima", ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašava i da članove HUT-a, kao i druge turističke djelatnike u zemlji raduju vijesti o skorom otvaranju granica prema najvažnijim emitivnim tržištima, te poručuje da su hotelijeri i drugi u sektoru unatoč svim ograničenjima spremni maksimalno kvalitetno odraditi i ovu turističku sezonu.

S te strane se zahvaljuju predsjedniku Vlade na angažmanu i kontaktima s premijerima zemalja koje su hrvatska glavna emitivna tržišta oko nalaženja načina putovanja kao bitnog preduvjeta za realizaciju ovogodišnje sezone, kao i članovima Vlade koji u svojim resorima razmišljaju na koji način mogu potaknuti turistički promet. (Hina/FaH)

Ostale vijesti