Ministar turizma Gari Cappelli na završnici promotivne akcije „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj“

Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Rijeci u društvu direktora HTZ-a Kristjana Staničića i partnera projekta sudjelovao na završnici promotivne akcije „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj“ u sklopu koje je dodijelio nagradu za najbolju sobu Teatru Suite and Rooms iz Rijeke.

„Želimo obiteljski smještaj učiniti međunarodno prepoznatljivim i poželjnim turističkim proizvodom. Kako bi to postigli jednim dijelom potrebno je obiteljski smještaj podignuti na ljestvici kvalitete te mu pružiti potporu da se što bolje razvija kroz kontinuirana ulaganja. Današnji dobitnici nagrade pokazali su da se briga za svakog gosta, ulaganje u kvalitetne sadržaje i ponuda autentičnog ambijenta i doživljaja višestruko isplate zbog čega su se istaknuli među brojnom konkurencijom prijavljenom u ovu promotivnu akciju i drago mi je da sam im danas imao prilike čestitati i poželjeti sreću u daljnjem radu. Drago mi je što je nagrada dodijeljena pružateljima usluga obiteljskog smještaja upravo u samom gradu Rijeci što je dokaz da se Hrvatska prestala pozicionirati samo kao destinacija sunca i mora te sve više privlači turiste različitih interesa i u gradske destinacije gdje odsjedaju u različitim vrstama smještaja. Obiteljski smještaj u Rijeci sve se snažnije razvija te s trenutnih više od 1.100 objekata i više od 3.500 ležajeva u obiteljskom smještaju postaje važna gradska destinacija za segment gostiju koji ima preferencije za odsjedanje u domaćem, autohtonom ozračju“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom dodjele nagrada.

Veliku promotivnu akciju „Biramo najbolje privatne iznajmljivače u Hrvatskoj“ kroz 2019. godinu provela je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Novim listom u cilju dodatne promocije kvalitete privatnog smještaja i suvremenih trendova u specijalizaciji privatnih iznajmljivača kako bi dodatno potaknuli procese inovacija i kreativnosti u turističkoj ponudi, utjecali na podizanje standarda usluge i dodatno osnažili turističku ponudu u segmentu privatnog smještaja.

U kategoriji najbolja villa/kuća za odmor nagrada je dodijeljena Villi Covri iz Brtonigle, u kategoriji najbolja soba Teatru Suite and Rooms iz Rijeke dok je u kategoriji najbolji apartman najboljim proglašen Monvi Luxury Suites iz Splita.

Pisane vijesti