Unaprijediti uvjete prijave nautičara

Uvjete za prijavu nautičkih turista treba izmijeniti i unaprijediti, rečeno je danas na sastanku predstavnika hrvatskih marina, inspekcija, predstavnika ministarstava i Jadranskog zavoda HAZU-a. Smatraju da te uvjete treba izmijeniti i unaprijediti, što znači i efikasniju online prijavu nautičara i sustav vinjeta.

Oni su se okupili u Novom Vindolskom u Marini "Novi", jednoj od najnovijih i najbolje opremljenih luka za nautičke turiste na hrvatskoj obali Jadrana, koja je nositelj najviše kategorije "5 sidara", kako bi raspravili aktualne trendove i problematiku u nautičkom turizmu, uključujući i nužnost izmjena i unapređivanja uvjeta za prijavu nautičara.

Na sastanku je upozoreno i na obveze zbrinjavanja crnih tankova u marinama u skladu s izmijenjenim pomorskim zakonikom, kao i vađenja iz mora potonulih predmeta i objekata.

Istaknuta je i važnost kategorizacije luka nautičkog turizma i razvrstavanja drugih objekata za pružanje usluga veza i smještaja plovnih objekata.

Na sastanku su uz predstavnike brojnih privatnih i ACI marina sudjelovali predstavnici Udruženja marina pri HGK te ministarstava turizma te mora, prometa i infrastrukture i drugi.

(Hina/FaH)

Ostale vijesti