Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić 21. i 22. siječnja u Madridu, na turističkom sajmu FITUR, 21. i 22. siječnja

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić će 21. i 22. siječnja službeno boraviti u Kraljevini Španjolskoj u Madridu, gdje će posjetiti turistički sajam FITUR na kojem turističku ponudu predstavlja i Hrvatska te će se tom prilikom susresti s partnerima, turoperatorima i agencijama.

Osim toga, tijekom boravka u Španjolskoj, ministar Cappelli će se u utorak, 21. siječnja sastati sa španjolskom ministricom industrije, trgovine i turizma Maríjom Reyes Maroto Illera.

Nadalje, ministar Cappelli će u srijedu, 22. siječnja prisustvovati na konferenciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o budućnosti održivog turizma unutar „Zelenog plana“ EU („In Conversation - The Future of Sustainable Tourism in the Framework of the EU Green Deal“).

Ministar Cappelli će pri tome održati i prezentaciju o važnosti turizma u Europskoj uniji, inicijativi za jačanje branda europskog turizma te prioritetima Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem EU vezanim uz turizam.
 
Turistički sajam FITUR ove se godine održava u razdoblju od 22. do 26. siječnja, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu FITUR će svoju ponudu predstaviti i deset suizlagača među kojima su turističke zajednice grada Zagreba i Dubrovačko-neretvanske županije te Abacus Tours, Ilirija – Camp Soline, Atlas, Olivari, Nave Travel, Uniline, Valamar i HUP Zagreb.
 
Madridski sajam FITUR najveći je turistički sajam u Španjolskoj, a svake ga godine posjećuje više od 200 tisuća ljudi te se prijavljuje prosječno oko 9 tisuća izlagača iz cijeloga svijeta, što ukazuje na značaj i ugled FITUR-a kao relevantnog međunarodnog turističkog događanja.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je prošle godine ostvareno 315.000 dolazaka i 708.000 noćenja španjolskih turista, odnosno 8 posto više dolazaka te 10 posto više noćenja nego li godinu prije.

Najave